Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Vandaag

Vandaag de laatste zondag van augustus, na een korte nacht en met veel twijfel toch maar samen met Ferry op naar De Spar, benieuwd wie er nog meer zullen zijn. We waren de eersten, maar al snel kwam vervolgens Arne en Rocus en tot ieders verbazing Arre op de tandem met jawel onze nestor Wiebe achterop!!!! Slechts drie weken geleden nog onderuit gegaan en geblesserd geraakt.
Ja drie weken niet fietsen voor Wiebe is natuurlijk een zware tol. Als je dan het aanbod krijgt om als een soort van therapie achterop een tandem te mogen plaatsnemen, laat je zo’n kans natuurlijk niet voorbij gaan!! Nou we hebben het geweten: gezellig keuvelend zit meneer achterop en in eerste instantie denk je nog: het zal me wat wezen twee man op zo’n zware tank, nou mooi niet dus, Ferry was de enige die de heren kon bijhouden en voor kon blijven, elke keer als je zelf het gevoel had van nu gaat die lekker, komen de twee heren weer voorbij stoempen en een lol dat ze hadden!!
Op de Bello vergadering stel ik voor dat dit als punt op de agenda komt: laat Bello tandems toe op de zondagmorgen??

Goed genoeg over de tandem: waar ging de rit naar toe: we wilden eigenlijk nog wel even langs de bewuste plek waar Wiebe onderuit ging en dus op naar Het Hilletje in Kootwijk.
Via Beekbergen op naar de mooie lange klim richting het Asselt en met natuurlijk onze klimgeit Ferry op kop ging het in rap tempo naar boven, normaal gaan we dan rechtsaf het fietspad op, maar ja dat was de plek en dus gingen we voor de verandering rechtdoor en via Radio Kootwijk op naar het Hilletje. Uiteraard werd de sprint voor Kootwijk weer ingezet en ook nu weer de tandem in het voorste gelid.
Na de gebruikelijke rondjes koffie en appeltaart terug via Radio Kootwijk over het nieuwe fietspad richting Hoenderloo.
In Hoenderloo over de normale weg richting de Woeste Hoeve en via Loenen werd Rocus in Eerbeek in een zetel thuis gebracht.
Via Dieren uiteindelijk een afstand van 79 km afgelegd met een gemiddelde van 28 en om 12.30 uur weer terug in Ellecom.
Het was een prachtige rit met weer een nieuwe ervaring, een tandem in club Bello gelederen, ik zal het eerlijk toegeven: ik was best een beetje jaloers op die Wiebe!!