Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

  &n

 
 
Grote Achterhoektocht
 
Het was te voorzien dat de opkomst deze zondagmorgen niet groot zou zijn gezien de uitloop van de vakanties, langdurige blessures en natuurlijk ook de deelname aan een Ardennese reuzenklassieker. De Twee Toppers Coen en Ferry waren hiervoor zaterdagmorgen zeer vroeg op pad gegaan. Op deze zonnige zondag waren Roel, Arre en Ton de deelnemers aan de Bello Grote Achterhoektoertocht. Ook Willem kwam langs de Spar wandelen voor een hersteltraining.
Als kopman had Roel voor ons een verrassende mooie route door de Graafschap in petto. Met een stevig tempo volgden de vele variaties in het landschap elkaar snel op. Hierbij reden wij door of langs nog slapende dorpen en plaatsjes als Keijenborg, Hengelo, Varssel en Vorden om tot slot in Laren de rust te nemen voor koffie met dit keer een Brusselse wafel met slagroom. Hierbij werden we hartelijk verwelkomd door Bello, de bruine Labrador lobbes van de uitspanning.
De route terug, met enige rugwind, bracht ons naar Gorssel waar de veerbaas ons met een vijftigtal andere fietsers veilig naar de overkant van de IJssel bracht. Roel werd bij het Wilhelminapark afgeleverd terwijl Arre en ik via de Schaapallee over de Posbank huiswaarts reden. Gezien de tijd van thuiskomst, half twee, moet ik ruim 100 km hebben gefietst. Door storing van mijn fietscomputer kan ik geen ritinformatie leveren. Het was in ieder geval weer een nuttige en plezierige tijdbesteding.