Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

 Va

 Vanaf nu neem ik geen dobbelsteen meer mee, het lot is mij niet gunstig gezind!! Ook vandaag gooide ik als enige weer een zes, normaal is dus fantasties, maar niet bij Club Bello, dan ben je de…..!
Maar goed, vandaag dus de eerste dag op de racefiets, en bij 0 graden samen met Ferry op naar de Spar en vlak voor dat we de hoofdweg in Ellecom willen oversteken, zoeft een fietser met hoge snelheid voorbij, in een flits en aan de houding zien we dat het Maarten is, bij de Spar zal blijken waarom hij al zo snel richting Spar koerst.
Bij de Spar staan ons al de nodige manne ons op te wachten, zoals daar zijn in willekeurige volgorde: Wiebe; met een nog opgezette hand, Arne, Arre, Roel, Rocus, Ruud, Coen, Ferry, Maarten, ja ook Harry was uit het Westen gekomen en vandaag Erik gastrijder uit Rheden. Wiebe had zich voorgenomen om buiten het peleton, samen met Arne naar Vorden te rijden, zijn hand is nog niet volledig hersteld en het schakelen en remmen met links laat nog te wensen over, dus vertrokken we met tien man, niet natuurlijk nadat alle nieuwigheidjes links en rechts waren bewonderd, die Bello’s zorgen dat de economie wel een boost krijgt!! Zo heeft onze Maarten zowaar twee compleet nieuwe wielen aangeschaft en het resultaat hebben we dus in alle vroegte al mogen ervaren, hij zag ons geeneens, zo snel is die man!!
Op naar Bakker in Vorden, via de Ijsselbrug bij Doesburg, vervolgens via Laag Keppel, Hummelo op weg naar Keyenborg, ik moet erkennen, het tempo voor een eerste rit lag gelijk op een behoorlijk niveau en met Maarten en Ruud op kop, afgewisseld met Coen ging het wel zeer vlotjes richting Vorden, bij Hengelo nam Roel afscheid vanwege familie verplichtingen en zo rond de klok van tienen, arriveerden we bij Bakker, waar Wiebe en Arne al aan de koffie zaten. Tijdens de koffie werd opnieuw een oproep gedaan om een ieder die zich nog niet heeft aangemeld voor de reunie, dit alsnog zsm te doen, van minimaal vijf actieve fietsers hebben we nog steeds geen bericht!!! Na de koffie vertrokken Wiebe en Arne gezamenlijk, vertrek van de rest werd vertraagd door een lekke band van Ruud. Ondergetekende en Ruud vertrokken rustig via de normale route, niet wetende dat Rocus een andere route in gedachten had, dus kwam Harry ons even terughalen, we werden geacht via Zutpen, Voorst, Klarenbeek, Hall terug te keren naar Dieren. Deze route was op verzoek van Maarten, hij had besloten om maar door te fietsen naar Kootwijk, kan ook natuurlijk, maar wij doen dat wel op een andere zondag! Maar Maarten sleurde na Zutpen weer als vanouds op kop richting Voorst, niet nadat ook Rocus zich van zijn beste kant had laten zien. Net voor Klarenbeek namen we afscheid van Maarten en ging het in hoog tempo door naar Klarenbeek, Ferry en Coen voerden het tempo fors op en dit was iets teveel voor onze gastfietser Erik en werd gas terug genomen. Net voor Hall volgde er zowaar een tussensprint aangevoerd door Arre en Coen. Via de kanaalweg koersten we vlot aan op Dieren, tempo enigszins gedrukt, maar rond de klok van half één waren we weer in Dieren met ruim 80 km op de teller. Voor de eerste keer weer een fraaie start met een mooie route, tot volgende week, zonder dobbelsteen!!