Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Toen ik

Toen ik gisteren met de auto vanuit Eerbeek richting Dieren reed zag ik onderweg de bordjes van de (JJC)Jan Janssen Classic (de vroegere Hel van Wageningen) hangen. Bij de Harmonie in Laag Soeren rechtsaf. Met het oog op de wat minder goede weervooruitzichten voor zondag ( een kille en natte dag ) en prima fietsweer voor zaterdag ( vandaag dus ) bracht mij dat op een idee. Een idee indertijd door Arre aangedragen voor de fietstocht Veenendaal-Veenendaal. Waarom visa-versa in de auto naar de startplaats rijden als je in je eigen achtertuin op de uitgepijlde route kunt instappen?
Zodoende klom ik vanmorgen om 7.20 uur op de fiets richting De Steeg en kwam ik een kwartiertje later bij km. 97.9, het Rozenbos omhoog, op de route. Een tijdstip waarop in Wageningen de meute van start ging en dus nog 98 km. voor de boeg had om op hetzelfde punt uit te komen. Niemand voor mij, niemand achter mij, nauwelijks verkeer op de weg. Heerlijk. Met allerhande klimmetjes ( 37 in totaal ), fietste ik via Rozendaal, Arnhem, Oosterbeek, Heveadorp, Heelsum en Renkum (uiteraard waren de verzorgingsposten op dit tijdstip nog niet ingericht) naar Wageningen waar ik om goed tien uur de sporthal bereikte van waaruit de start plaatsvond. Pas bij de dierentuin in Arnhem kwam ik fietsers tegen die vanuit Wageningen waren gestart.
De route was perfect uitgepijld en de inschrijving voor de 150 km. was nog niet gesloten, wat voor mij aanleiding was om mijn bijdrage ad 9 euro te leveren aan de organisatie.
In de sporthal sprak ik met enkele deelnemers uit Friesland ( jawel ! ) die, omdat het zo druk was, de laatste drie kilometer flink in de file hadden gezeten. Ik prees Arre nogmaals om zijn idee.
In de prettige wetenschap dat ik nog maar 98 km. voor de boeg had begon ik om 10.30 uur aan het voor mij tweede deel van de tocht. De dun bevolkte achterhoede bleek toch mogelijkheden te bieden om in grotere of kleinere groepjes mee te fietsen. Een hele tijd zat ik in een Bello-achtig groepje. Qua fietskwaliteiten dan. Maar laten we het niet hebben over hun outfit. Een zootje.
Via Bennekom, Renkum, Doorwerth, Oosterbeek, Arnhem. Rozendaal, Velp, Hoenderloo, Eerbeek en Laag Soeren kwam ik bij het bordje bij de Harmonie, rechtsaf voor de laatste klim, de Schaapsallee.
Bij de Lange Juffer aangekomen toerde ik rechtdoor naar huis. Met ruim 160 km. op de teller, een gemiddelde van 26,6 km. en 1.300 hoogtemeters was ik om 14.10 weer thuis. Een welbestede zaterdag en voor volgend jaar zeker een rit om op de seizoenagenda van onze website te plaatsen.
Voor wie morgen gaat fietsen: veel plezier!