Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

TKT 2015

Iets  na negenen rijden Wiebe, Meindert en ik over de Waalbrug, waar ineens ons de fraaie Bello kleuren opvallen. Rheden, Maarten en Arre, komt inderdaad op de fiets: de bikkels. Iets verder op halen we Ton in, ook een mooie prestatie maar eigenlijk is het korter dan de rit naar de Spar, dus nou ja. Bij Tivoli is het een drukte van belang: Bello West staat vooraan, dan de nieuwe knalrode Bellobus van Aart en daarachter de uitgebreide ondersteuning van Bello-zuid lid Frank.
Rond half tien vertrekken Bello en Uden’s mooiste met zijn negentienen (Frank, Harry vd B., Bert, Dirk, Fred, Harry, Arre, Ferry, Ton, Esther, Rocus, Meindert, Maarten, Mart, Dre, Wiebe, Coen, Aart, en Berend) gezamenlijk voor de Kuchentocht naar Kleve.  Negentien man/vrouw? Dat vraagt om actie van de twee wegkapiteins, maar de oudste verklaart de tocht als zuiver privé en clubloos, dus geen nadere acties noodzakelijk. Wel geeft hij in de pauze een korte veilige-helm demonstratie. De bredere acceptatie van de belangrijke rol van wegkaptein lijkt niet ver weg meer.
Het is een prachtige tocht langs diverse Zuid-Gelderse resp Noord-Limburgse hoogtepunten zoals Berg en Dal, Malden, Molenhoek, de klim naar de Mookerheide, Plasmolen, Sint-Jansberg, Bredeweg en Kranenburg. Deze plaatsen verwarmen het gezelschap; van de temperatuur (4 graden), de zon (niet aanwezig) en de wind (wel aanwezig) moeten we het vandaag niet hebben. Via Nutterden en Donsbruggen stijgen we over vals plat naar Kleve, om vervolgens de stad  diep in te dalen naar Cafe Wanders.  Daar wacht veel koffie en onder meer  Sachertorte, Apfelkuchen, Kasesahne en Bienenstich. De pauze is ook nu zeer gemoedelijk en prettig lang. Bij vertrek regelt Arne fotografische ondersteuning zodat ook het fraaie gezelschap voor het nageslacht is vastgelegd.
We verlaten Kleve via de zeer lange Grunewaldstrasse waar niet wordt afgeslagen zodat we de route dwars door het Reichswald dit jaar missen. Wel staat op de route Ven-Zelderheide van waar we via Milsbeek, Grafwegen en Bredeweg de richting van Dufelshemel (Groesbeek in betere tijden) op rijden.  Via de Wylerbaan en de alles of niets sprint bergop over de Oude Kleefsebaan komen Tivoli en de auto’s weer in zicht.
Bij het afscheid gaat de bijzondere dank weer uit naar Frank voor de mooie tocht (met een voorjaarsweer zoals dat in het voorjaar hoort te zijn) en Harry vdB die op het grote blad voortdurend het peloton monstert en bijstaat, duwt en helpt daar waar het nodig was. Klasse heren!
 

foto: A.M. Heineman