Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

The day after…

The day after ( de Bello-Dag en ALV ) brengt, Bert meegerekend, ondanks het wat sombere weer vanmorgen toch 7 mountainbikers op de been. Aart VDB ( fijn om hem ook weer op de ATB te zien ), Arre, Ferry, Pieter,  Rocus en Ruud. Schrijver dezes is van de route die de heren gefietst hebben geen getuige geweest.
Er werd iets gezegd over “ langs de golfbaan “ maar verder is er geen bron te vermelden.
Pieter gaf gisterenavond in de rondvraag tijdens de ALV aan dat hij graag wil dat afspraken over de koffiebestemming worden nagekomen. De ingevoerde regel “ follow the leader “ mag van de start tot de koffie best worden nageleefd maar niet ten koste gaan van de bij de Spar afgesproken koffiebestemming.  En vandaag was het zover om de proef op de som te nemen.
Met grote voldoening constateerde Pieter dat zijn opmerking vandaag  goed ter harte was genomen.
Want ziehier, de afspraak bij de Spar dat er bij het chauffeurscafé koffie zou worden gedronken werd vlekkeloos nagekomen. Ondanks het feit dat Ruud als “leader “ fungeerde  en Pieter, zoals gebruikelijk zei hij, helemaal achteraan fietste. Ja, als Pieter wat zegt dan luisteren ze wel.
Wel even is hij daarbij vergeten dat het koffieadres niet alleen door de bij de Spar aanwezigen wordt afgesproken, doch dat er ook een lijntje ligt naar een revaliderende clubgenoot.
Om 9.01 uur precies gaf mijn mobiel een piepje en verscheen de tekst “ We gaan naar Mendel “ in beeld. Verstuurd door de privé-app van Ferry. Die heeft gisteravond te kennen gegeven dat hij de “vervuiling” van de groepsapp met lede ogen aanziet met als gevolg dat hij nu zelfs hele relevante clubinfo via zijn eigen app gaat verzenden. Maar  goed, de boodschap kwam aan.
Dus snel in de fietskleren en om kwart voor tien op en via de weg naar Mendel. Ter hoogte van de oversteek op de Groenendaalseweg kon ik, ondanks het feit dat het thuisfront dat niet leuk vindt,  het niet laten om het bos in te duiken en diagonaal naar Mendel te fietsen.
Daar zaten de mannen al stevig aan de koffie en gebak maar gelukkig was een stoel voor mij vrijgehouden en voelde het weer als vanouds. Enig geheimzinnig gedoe van Arre en Ferry bij de kassa deed ons vermoeden dat er sprake was van een verjaardag. En ja hoor, de ledenlijst bood uitkomst. Dus dat werd zingen geblazen voor de heren met voor ons als beloning gratis koffie en gebak.
Toen de stalen rossen weer werden bestegen bleken die nat te zijn. Tijdens de koffiepauze was er een buitje gevallen maar inmiddels spetterde het alleen nog een beetje.
Ik koos voor de terugweg via het asfalt te beginnen met de Schalterdalseweg en zo verder via Loenen naar huis. Om 12 uur en 34 km. op de teller kwam was ik terug op de thuisbasis. Met een goed gevoel en het idee en de hoop  dat de revalidatie op de ATB er aan bijdraagt dat ik straks weer onderdeel  van de groep kan uitmaken. Pas als je iets mist ga je het waarderen.