Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Terwijl he

Terwijl het grootste gedeelte van de Bello ‘s bezig is met uitslapen, het paasontbijt of uitrusten van een gisteren gereden toertocht (Rocus reed de AGR ), komen Arne, Meindert, Pieter, Ruud, Ton en Wiebe, allemaal in clubkleding !, om 9.00 uur bij de Spar bijeen voor de gebruikelijke zondagmorgenrit.
Meindert, die gisteren de Reichswaldtoer heeft gereden, is onverzadigbaar en niks uitrusten. Gefietst moet er worden. Maar wel kondigt hij aan dat hij ons rond halfweg de rit gaat verlaten om tijdig thuis te zijn waar de paasbrunch, high tea en nog wat andere paasvrolijkheden wachten.
Met het oog op de NNO-wind wordt er op deze wonderschone paasdag voor gekozen om de koffie te gebruiken bij Carlo in Tolkamer. Met de heenreis via Zevenaar en Babberich, zodat we met de wind in de rug langs de dijk via Westervoort op huis kunnen fietsen. Zo gezegd zo gedaan en met Ruud en Pieter op kop koersen wij op Elten aan. En precies daar waar we de grens tussen Nederland en Duitsland passeren neemt Meindert afscheid van ons.
Met de overblijvende Bello ‘s nemen we de laffe route, dat wil zeggen dat we Hoch Elten links laten liggen en via onderlangs bij de Rijn arriveren waar we met de ruimste wind richting Carlo fietsen.
Heerlijk in het zonnetje en uit de wind komen de meest vreselijke verhalen omtrent gezondheid, ziekte en overlijden langs, de wensen daartoe en oplossingen daartegen en de constatering dat we toch wel heel erg bevoorrecht zijn en in de hoop dat nog een tijdlang zo te mogen houden.
Tussentijds arriveert een 3-mans delegatie van de Veluwerijders en een groot gezelschap van Toerclub Steenderen. Ook zij verkiezen de koffie met appelgebak van Carlo boven de aldaar andere gevestigde horecagelegenheden. Misschien heeft Carlo dat wel te danken aan zijn altijd vreemde uitmonstering en het feit dat hij iedere gast persoonlijk al handenschuddend begroet.
Goed en wel na de koffie komt schrijver dezes tot de ontdekking dat er niet is gedobbeld. Dit opperende worden de fietsen terstond terzijde gelegd en wordt de openbare weg ter hoogte van Tuindorp tot dobbeldomein verklaard. Een zes is mijn deel met dit verslag tot gevolg.
Onderweg passeerden we een fietser die bij ons aanhaakt en vlot met ons meefietst.
Bij Westervoort nam Ton afscheid van ons en, omdat ook de gastfietser was verdwenen, fietsten we na de IJsselbrug met 4 man Velp in omdat Pieter de wind meer dan zat was.
Daar ontstond het idee om even een bliksembezoekje aan Jan te brengen om te informeren naar zijn gezondheid en hem goede paasdagen te wensen. Wel beste Bello’s, Jan maakt het weer prima. Inwendig gaat het goed en uitwendig is er weinig letselschade zichtbaar. Waarschijnlijk zal hij zich binnenkort wel weer bij het Bello-peloton voegen.
In Velp ging Arne binnendoor naar De Steeg, namen Ruud en ik afscheid van Pieter in Ellecom en bereikten de Dierenaren om 12.30 uur met 80 km op de teller en een gemiddelde van 29 km. hun thuisbasis. Een moois paasrit zat er op. Lezers, nog vrolijke paasdagen verder.