Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

soms zit het tegen, soms zit het mee!

Zondagochtend, 7 voor 9; ik arriveer na een zonnige maar erg frisse rit vanuit het Velpse bij een leeg SPAR-plein. Even twijfel! Zijn ze op een andere locatie bij elkaar gekomen of heb ik een boodschap gemist? De twijfels krijgen nauwelijks kans, Willem komt de hoek om en al snel daarna Rocus. Vervolgens volgen Meindert, Roel, Wiebe, Koen, Arre, Arne, Pieter, Ferry, Berend en Eric. Een grote groep die wil genieten van een zonnige frisse ochtendrit.

Er staat een strakke oostenwind (windkracht 3-4!). De gebruikelijke Bello-Poolse landdag blijft achterwege en unaniem wordt besloten te starten tegen de wind in. Het wordt Etten, Willems route.

Nauwelijks Dieren uit rijdt Roel lek. Alle hens aan dek en al snel vervolgen we onze weg. Koen pakt het heft in handen en met een stevig tempo gaat het richting Doesburg. Eric is net terug van 3 weken opereren in Suriname en aansluitend 3 weken vakantie. Hij moet noodgedwongen afhaken.

Via de gebruikelijke route naar Hoog-Keppel, noordelijk langs Doetinchem, Gaanderen en Terborg bereiken we al snel Etten, waar we ons bij de familie Tiemessen in een familiaire sfeer tegoed doen aan de gebruikelijke koffie en appeltaart. De koffielikeur komt enkele uren te vroeg en blijft onaangeroerd.

Na de koffie vertrekken we richting Zeddam en nauwelijks buiten Etten rijd ik lek. Al snel komen we erachter dat ik niet bepaald goed voorbereid op weg ben gegaan. Op die mooie hoge velgen van mijn Merida passen geen standaard binnenbanden en mijn band met lang ventiel ligt keurig in Velp. Er zit niks anders op dan ouderwets te plakken. Door de stevige wind lukt het echter niet het lek te vinden, dus terug naar Tiemessen. Een 3-tal Bello´s moet op tijd thuis zijn, en die geven aan door te gaan. Als ik, op weg naar Tiemessen, omkijk, blijken Ferry en Wiebe me te volgen. De rest van de Bello´s is spoorslags vertrokken. Heb ik door mijn panne hun Bello-socio-gevoel teveel op de proef gesteld……………

De ouderwetse plakexercitie lukt wonderwel en al snel gaan we met de wind vol in de rug op pad. Zoveel mogelijk recht-toe recht-aan via Zeddam, Kilder, Wehl en Angelo gaan we met 35+ gemiddeld richting Dieren. Daar neemt Wiebe afscheid. Iets verder draait Ferry de wijk in en vervolg ik mijn weg naar Velp. Rond 13.10u. met 94 km op de teller schuif ik thuis op het terras aan, voor de welverdiende brunch.