Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Over nieuwe wegen voor Bello en dokter Cornetto.

Op 1 november begint het mountainbike seizoen. Dat is al heel lang zo. Ook al heel lang is het zo dat er aan het eind van het racefiets seizoen een sluitingsrit is en die gaat altijd naar Vorden.  Maar Bello gaat met zijn tijd mee en in 2015 zijn we disruptive. Op 1 november is het mooi weer en we besluiten gemeenschAPPelijk dat de racefiets nog niet in het vet hoeft.
Negen uur. Spar. Coen, Ferry, Jan, Meindert, Pieter en Wiebe staan in alfabetische volgorde klaar om het ros de sporen te geven. Een mededeling van Wiebe: In Rheden wacht Arre op ons om zijn, vandaag aangekomen, nieuwe “praktijk-fiets” te laten zien. Of we langskomen om te kijken en dan zal Arre zich ook bij het peloton voegen voor de sluitingsrit. Het is wat frisjes zo  vroeg in de ochtend dus Coen besluit wat uit zijn kledingkast te moeten halen en zal via huis ons weer achterna rijden. Over de Posbank gaat al rap het tempo erin en op 1 na is het hele gezelschap in het frisse Bello tenue gestoken.  Schrijver dezes sluit het seizoen af in het zwart, onherkenbaar als lid van de club.
In Rheden wacht een fantastisch technisch wonder. Het is een fiets, dat is duidelijk, met allerlei technische snufjes en snuffen. Stevig en robuust, snel en wendbaar. De medische hulp brengt de goede adviezen om meer te bewegen nu ook letterlijk in de praktijk.
 
Dokter Cornetto geeft een mooie demonstructie op de fiets en daarna gaat de reis verder.

Ferry had een route in gedachten, die nu snel wordt aangepast en over de nieuwe paden in de Havikerwaard richting Doesburg, de Achterhoek in. De bezichtiging heeft natuurlijk wat tijd gekost en daarom is het peloton wat onrustig: zijn we op tijd terug en waar gaan we nu dan koffie drinken. Het zal Barchem worden, of toch niet.? In Ruurlo kiest Pieter het zekere voor het onzekere en buigt af om via Vorden weer naar Ellecom te racen. Zonder koffie is hij rond 12:30 uur thuis.
Wij pauzeren bij De Luifel in Ruurlo, waar Ferry ons verrast op koffie met gebak, omdat hij een jaartje ouder zal worden deze week. Smakelijk hebben we tot twee keer dit heugelijke feit bezongen. De discussie over of de MTB of de racefiets de komende tijd wordt gepakt werd even gevoerd. Besloten is om het via de App uit te wisselen.
Niet de kortste weg naar huis gekozen en het fijne najaarszonnetje zijn we via Zwiep uiteindelijk via de nieuwe brig in Zutphen naar huis gereden. Ruim 96 kilometer op mijn teller met een gemiddelde van 29,5 km/u was ik na 3 uur en 15 minuten fietsen weer thuis.