Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Rondje Arnhem-Emmerich

 
 


Vandaag met 5 bello’s aan de start: Meindert, Willem, Arre, Coen en Ferry. De klasbakken hadden gisteren Liège-Bastogne-Liège achter de wielen gefietst, zodoende is er maar een beperkte opkomst. Volledig ondemocratisch wordt besloten dat ik de route maar moet bepalen, maar dat we in Emmerich zullen pauzeren. Op dat moment was het nog niet duidelijk dat dat ook inhield dat er niet gedobbeld zou worden maar dat ik een verslag van onze tocht diende te maken. Vandaar deze korte bijdrage.

En natuurlijk gaat de tocht dan als eerste door de Veluwe. In dit seizoen een must, maar niet bepaald richting Emmerich. Daarna over de Apeldoornseweg in Arnhem naar de rijnbrug bij het station, om vervolgens alsmaar met forse tegenwind langs de zuidoever van de Rijn verder te gaan. Om in Emmerich uit te komen moeten we echter ook de Waal over. Dat kan via de waalbrug in Nijmegen maar ook met behulp van het veerpondje Gendt-Millingen (niet Panningen-Millingen!). Dus door naar Gendt en het pondje op dat gelukkig al klaar ligt. En aan de overkant weer vrolijk verder tegen de wind in naar Duffelward en Emmerich. En daarbij alsmaar zon, met in het westen dreigende donkere wolken. Op het terras aan de rijnoever staan de tellers inmiddels op 70 km.

Na het terras door naar ’s-Heerenberg en eindelijk met de wind (en de zon) mee heerlijk fietsend terug naar huis. Totaal 104 km, gemiddeld 28 km/h en 420 hm.