Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Prachtig d

Prachtig dat wij een Bello-spook in ons midden hebben. De ballotagecommissie kan zich klaar maken. Dat het spook de rit niet verslaat maar toch publiceert is heel bijzonder. Ik wil weten wat het spook onderweg heeft uitgespookt. En dat niet alleen, ik neem mij voor het spook te verslaan! Dat betekent dat ik een hogere gemiddelde snelheid wil halen dan het spook!
Na een weekend met 4 dagen achtereen regen zag het er vanmorgen beter uit. Ik pak de route op waar het spook zegt te zijn vertrokken.  Dankzij de route die het spook aangeeft weet ik waar ik langs moet fietsen.
Het spook maakt er geen melding van dat hij in Wolfheze is geweest. Ik wel. Zou het kunnen dat ik toch een iets andere route heb gekozen dan het spook? Dit temeer omdat het spook aangeeft 330 hm. te hebben gefietst en ik kom uit op 463 hm bij een gelijk aantal km. 
Het spook fietste 28.0 gem., een hele kluif om dat te verbeteren. Op enig moment zie ik op mijn fietscomputer dat ik flink achter loop. Er zal harder gefietst moeten worden. Maar met de Wageningse Berg in het vooruitzicht en de dijk naar de Blauwe Kamer met de wind op kop stemt mij niet vrolijk. Het spook drinkt geen koffie maar ik wel. Dus leg ik aan bij de Blauwe Kamer met 25,6 gem. op mijn teller. Dat betekent dat ik nog 2,4 km. moet inhalen. De wind op de dijk werkt maar gedeeltelijk mee maar de ineenstorting van het spook in Heteren geeft de burger moed. Onderweg stamp in een wielrenner voorbij die ik uitnodig in mijn wiel te gaan zitten. Er blijkt een waarheid  te zijn dat dat ook voor de voorfietser een voordeel is. Maar na 3 minuten geeft hij de pijp aan….. het spook (? ).
In Huissen heb ik het gemiddelde omhoog gekrikt tot 26,5 . Nu nog de brug over, langs de IJssel en op huis aan. Gaat dat lukken? Thuis sloop ik haastig de fietscomputer van de fiets en uithijgend constateer ik dat ik het niet heb gehaald. Ik ben gestrand op 27.01 km.