Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Pechvogel

Pechvogel.
Tja, zo kun je Erik ( i.p.v. Eric ) wel noemen. Tijdens zijn eerste rit met de Bello ’s brak zijn ketting en tijdens de tweede rit begaf de linker crank het ter hoogte van de meter aan de zevenheuvelenweg. Pieter, “ met dispensatie”  doorgefietst, heeft de verdere gang van zaken niet meegekregen en er dus geen verslag van kunnen doen.  Coen en Jan ook niet, want die hazen hebben we ook niet terug gezien. Vandaar hier even door schrijver dezes een paar aanvullende regels over de afloop. 
Met de tool van Ferry en de deskundigheid van Willem werd de crank weer bevestigd. Ferry en Wiebe waren er zo van overtuigd dat het probleem was opgelost dat ze de sokken er flink inzetten. Maar op enig moment bleek toch dat ze de enigen waren. Na even afwachten werd terug gereden en bleek het  herstel te broos te zijn geweest. De crank was er weer afgevallen zodat er nogmaals  een poging werd ondernomen om die te bevestigen. Met wijze woorden van toekijkende Bello ’s en Willem die wederom zijn handen liet wapperen, lukte dat wonderwel.
Wel werd besloten om het asfalt op te zoeken en  zo naar huis te rijden om de crank niet meer dan nodig te belasten. Met een halfuurtje vertraging, 46 km. op de teller en rond 13.00 uur thuis was het eind goed al goed. Nog wel benieuwd of Erik verhaal gaat halen bij de fietsenmaker die na de kettingbreuk zijn ATB onderhanden heeft genomen.