Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Hoe ver het was en hoe modderig

Vandaag na een week van veel keelpijn en een zware verkoudheid toch maar op naar De Spar. Tenslotte was ons een zonnige dag beloofd. De dag begon al zonnig met de aankomst om kwart voor negen door Ferry. Met de nodige voorzichtigheid, want het had toch nog flink gevroren, ging het op weg naar De Spar.
Van diverse kanten kwamen de Bello's aangefietst, waarbij we uiteindelijk met acht man vertrokken: Wiebe, Coen, Ferry, Willem, Rocus, Jan en Eric. Eric is onze gastfietser die enkele weken geleden ook al eens mee was geweest en toen met pech uitviel.
Bestemming: veel keuze hebben we niet en dus werd ook vandaag koers gezet richting het chauffeurscaffé. Met Wiebe, Coen, Ferry en Jan in de voorste gelederen ging het via allerlei deels nieuwe paadjes, met een behoorlijk tempo, ik had zelf duidelijk adem en conditie tekort. Onderweg werden we nog wel een keer vermanend toegesproken door een bewoner van een huis aan de rand van het bos: heren hier loopt geen route, is het enige wat ik heb gehoord, geloof dat Coen nog even met de man heeft gesproken, nu mag het in het vervolg geloof ik wel?
Ik was blij dat we op x moment drie escagots achterop reden, even had ik hoop en ook de gedachte, ik blijf bij hun, maar dit was slechts van korte duur, voort ging weer, over de hei waar een fotomoment werd ingelast, gelukkig even een slok water!
Uiteindelijk is er altijd koffie en ook vandaag had ik dus pech met de dobbelsteen, maar dat is jullie al duidelijk.
Na de koffie, kon er natuurlijk niet direct richting huis worden gefietst, nee er zou ook eens mededogen zijn, Wiebe had zijn gedachten gezet op Verrane, een of ander gebied aan de overkant van de weg, na een halfuur fietsen waren we nog ter hoogte van de Woeste Hoeve.
Voor mijn gevoel was er steeds meer modder en nattigheid en de zon was ook al lang niet meer tevoorschijn gekomen, ik had het wel gehad.
Helaas voor Eric, kreeg hij ook vandaag panne, op X moment was een trapper losgeraakt, aangezien er al vier man bij waren mocht ik van de president doorfietsen, Coen en Jan die ook iets vooruit waren kwamen me snel achterop en zag ik nog richting Coldenhove in hoog tempo fietsen, zelf ben ik via het fietspad naar de kop van de Lange Juffer gefietst, had modder genoeg gehad. Ik was voldaan, maar uitgeput om één uur thuis. Hoe het met Eric en de overigen is geaan is mij niet bekend.
Tot volgende week, hoop met meer energie.