Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

  Op

 
Op deze laatste zondag in mei, was Ferry stipt om kwart over acht in de Bernhaldelaan, op naar de Spar.
Ik wist in ieder geval dat Wiebe er ook zou zijn, maar het is altijd weer een verrassing wie er allemaal nog meer mee gaan.
Vandaag waren dat naast Wiebe, Ruud, Maarten, Arne en de Ellecomse afvaardiging. Onderweg had ik al tegen Ferry geopperd om eens niet de Achterhoek  in te gaan, maar vanwege opnieuw de forse wind meer de luwte van het bos op te zoeken.
Gelukkig moest Wiebe op tijd thuis zijn en het voorstel om de route van vorige week nog eens dunnetjes over te doen, vond bijval.
Ja en met Ruud en Maarten erbij, weet je op voorhand dat het tempo niet laag zal zijn.
Via Laag Soeren naar Loenen richting Beekbergen. Vlak voor Beekbergen linksaf richting de oude Arnhemseweg, op naar Hoenderloo, hier beginnen de eerste kleine klimmetjes en die werden in een hoog tempo genomen, althans voor mij iets te hoog.
Vlak voor Hoenderloo gaat het in een mooi tempo rechtsaf over een smal fietspad richting de Otterloseweg, deze wordt overgestoken en dan uiteindelijk via een fietspad deels langs het spoor op weg naar het Hilletje. De koffie en het appegebak weer als vanouds, helaas voor de eigenaar is het dievengilde ook al actief in de omgeving van Kootwijk.
Uiteraard kwam Frankrijk tijdens de koffie weer ter sprake, ik weet niet wat me te wachten staat, laat het maar over me heen komen, meer als je best doen kun je niet.
Na de koffie op naar Hoenderloo en via de Kathedraal van Radio Kootwijk en de zandverstuiving ging het in rap tempo naar Hoenderloo.
Op weg naar de top bij Deelen werden vandaag de bokken van de geiten gescheiden en na de top wind vol op kop, richting Koningsweg.
Ja en dan is het normaal via de klim naar de Brandtoren, maar niet vandaag, nee klimmen zul je en niet te zuinig dus op naar de Schelmseweg richting Rozendaal.
Vanaf de rotonde op de Schelmseweg op naar de klim richting Emmapyramide en vandaar de Beekhuizenseweg op richting de Posbank, hier zwaaiden Arne en Maarten af, wij gingen met z’n vieren richting Ellecom via De Steeg. Met een gemiddelde van 29,5 en 88 km weer een mooie tocht en een fijn gevoel dat ik eens niet als laatste boven arriveerde. Volgende week ben ik een aantal dagen in het Noorden van NL, de fiets gaat mee, dus wellicht dat ik er zondag niet ben, alvast een fijne rit gewenst.