Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Op zoek naar Rocus, Roel en Meindert

Vanmorgen werd er vanalles over de WhatsApp-lijn geslingerd. Gevolg was dat er 6 man bij de Spar stonden: Arre, Willem, Pieter, Ferry, Ruud en Wiebe (in volgorde van aankomst). Besloten werd om naar Victoria te gaan (zie rode pijl), waar Rocus zich met zijn gloednieuwe 29-liner zich bij ons zou voegen. Ruud nam onmiddelijk de kop en het ging al snel richting Burgemeestr Bloemersweg. Vervolgens met een bocht naar de Velperweg (Velp-Apeldoorn door het bos?) en opnieuw een bocht naar Groenendaal. Onder de A50 door en aan de overkant naar de Woeste Hoeve. Toen we daar bijna waren bleek het te vroeg en werd er opnieuw een omweg gemaakt. Als hekkesluiter maak je onderweg veel mee. Pieter, die Wiebe volledig 'in de modder zette' door door een diepe plas te rijden. Ettelijke takken en takjes in derailleurs en verhalen over de Eerste Ellecomse MTB-club, die zo goed op elkaar wachten. Dit in tegenstelling tot Bello, waar maar doorgejaagd wordt. Geen wonder dat de Ellecoms club steeds groter wordt (waarschijnlijk allemaal mietjes, denk ik dan, maar dat terzijde). Bij Victoria (zie pijl) staat Rocus al te wachten met een prachtige brandschone en glimmende 29 inch fiets. Allemaal overgehouden aan een controle bij de Deutsche Bank, begrijpen wij. Ook Roel en Meindert komen aangefietst (met 28 inch dunne banden) zodat het echt gezellig wordt.

Koffieblijkt redelijk snel geserveerd te kunnen worden. Gebak duurt 'ietsje' langer. Geen probleem. het blijkt gezellig en dan tellen de uren niet. Na de pauze waagt Rocus het om zijn kostbaarheid bloot te stellen aan de modder. Zelfs het zonnetje breekt af en toe door en het is goed te doen in het bos. Het laatse deel wordt geprobeerd om op verzoek van Pieter wat meer verhard te rijden en zoals jullie weten kun je dat best aan Ruud overlaten. In de buurt van Dieren splitsen we ons op. Het waarom daarvan is niet geheel duidelijk.
Kortom, weer een prima ritje met voldoende mogelijkheden om de conditie een beetje bij te houden. Ferry gaf aan, dat het voor Zuid Spanje voldoende is om vanaf maart het trainingschema op te pakken. Ikzelf heb daar andere ideeën over.
Willem