Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Om 8.00 uu

Om 8.00 uur vanmorgen gaf de buienradar niet al te veel hoop op een droge Bello-rit. En wat voor gevolgen zou dat hebben voor de opkomst? Notoire regenhaters als daar zijn Ferry en Willem zouden er welhaast zeker niet zijn. Arne, Arre, Roel, Ruud en Ton zijn bepaald geen zekerheidjes op zondagmorgen en waarom zouden deze Bello ’s er dan wel zijn met een pak regen op komst?
Coen is met vakantie en als ik dus zou gaan fietsen moest ik mijn hoop vestigen op Pieter en Rocus.
En op de man die zich in ieder geval niet door het weer laat afschrikken, Maarten.
Maar ja, met de GBBT in aantocht moeten er kilometers worden gemaakt. Ook in de regen en desnoods alleen. Dus spatbordje gemonteerd, overschoenen aangetrokken, regenjasje in de achterzak en natuurlijk het Bello-hesje aan, fietste ik zonder al te veel verwachtingen naar de Spar.
Ik was vroeg en eerste maar wie verscheen alras daarna? Roel, kort daarop gevolgd door Willem, Ferry, Ruud, Maarten en Rocus. Je zag de mannen van verre aankomen in hun mooie nieuwe Bello hesjes. Wat kan een mens zich vergissen in de opkomst. En wat zag de groep er gelikt uit. Tot zich Arre nog aandiende, die gewoon was vergeten het Bello-hesje aan te trekken. Dat werd hem natuurlijk niet in dank afgenomen en bepaalde mede waar de rit vanmorgen naar toe zou gaan. Via het huisadres van Arre, waar hem de gelegenheid werd gegeven zijn vergeetachtigheid te corrigeren, naar Elten voor Kaffee und Kuchen bij de bakker aldaar op het dorpspleintje.
Via Rheden, langs de IJssel, Westervoort, het Pannerdens Kanaal en Lobith belandden we aan de voet van de Elterberg. Was ik de eerste bij de start, de balans werd hersteld door als laatste boven te komen en dus kan ik niet getuigen wie vandaag tot koning van de Elterberg werd gekroond.
Na 53 km. met een gemiddelde van 30.4 km. was het gezelschap wel aan kaffee und kuchen toe.
Bij de bakker was het beredruk maar voor de prijs-/prestatieverhouding ( 4 euro voor een latte macchiato en een enorm stuk gebak ) zouden we daar eigenlijk elke week naar toe moeten fietsen.
Tijdens de koffie kwam o.a. ter sprake dat de rit naar Géants des Ardennes van 13 mei verplaatst is naar 19 mei. Er blijkt meer belangstelling voor deze 143 km. lange met 3000 hm. Ardennse fietstocht te zijn dan uit de seizoenagenda blijkt. Opgeven en meegaan kan nog. En over de sneer dat het rechtvaardig is dat de uitvinder van het dobbelen 6 ogen gooit en moet schrijven ga ik maar zonder commentaar voorbij. Ik ga de e.v. ledenvergadering voorstellen dat volgend jaar 65-plussers zijn vrijgesteld van het schrijven van verslagen.
Kwam het door de bubbelbuitenband van Maarten? Of waren de krachten in de eerste helft van de rit verspeeld? Op het gemak werden via Loil en Angerlo de eerstvolgende 20 kilometers afgelegd en pas bij het viaduct in Doesburg kwamen de tellers weer flink boven de 30 km. uit. Al met al resulterend in afstand van 85 km. en een gemiddelde van toch nog 29.4 km. Met als grootste verrassing dat we geen drup regen hebben gehad waardoor je alle geloof in de buienradar zou verliezen.
TENSLOTTE, volgende week zondag is de eerste zondag in mei. Overeenkomstig het besluit van de ledenvergadering wordt het vertrek op zondagmorgen vervroegd naar 8.30 uur. Tot dan.
.