Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Nu echt zomer

Nu echt zomer

 Voor het KNMI begint de zomer op 1 juni. De astronomische zomer begon dit jaar op 21 juni. Ook voor mij voelt dit zo. Na een te natte en te koude fietsvakantie in Schotland en Engeland is de zomer in Nederland meer dan wel welkom. Dus zondagmorgen vroeg op de fiets om op tijd te kunnen shoppen bij de Spar. Met een rustige pedaalslag, vergelijkbaar aan de zwemslag van Maarten van der Weijden op zijn heroïsche elfstedenzwemtocht, tikte ik, zoals gewoonlijk, als eerste de fietsbeugel van de Spar aan.
Bij de vorige Belloritten was er een minimale opkomst. Hoe zal het nu zijn: Willem, Ruud, Pieter, Ferry en de notulist (de laatste drie terug van vakantie) vormden een mooie fietsgroep.

Vandaag naar ’t Hilletje met Pieter vanaf de start op kop. Niet rechtstreeks naar Beekbergen zoals gewoonlijk, maar met een ommetje via de Loenermark. Meteen al inspannend met gluiperige lange stijgingen. Lastig om in een goede cadans te komen: dus bijten om erbij te blijven. Je voorganger heeft daar duidelijk minder moeite mee: met een soepele tred bepaalt hij het tempo en geen teken van vermoeidheid. Bewonderenswaardig en dat op die leeftijd! Na een lange sprint en met 70 km op de teller zochten wij het terras van ’t Hilletje op.

Kwiek en uitgerust stapten we weer op de fiets. Via Harskamp en Otterlo ging het rechtstreeks naar de Koningsweg. Het was druk op het fietspad maar dit vormde geen belemmering om het tempo hoog te houden. Bij de Schelmseweg sloegen de anderen linksaf en ik rechtdoor (met een korte omleiding vanwege de renovatie van de Apeldoornseweg) richting de Schuytgraaf. Thuis nog voordat het echt warm werd: 115 km.
De rit was een goede investering voor de toekomst. Mannen van de GBBT moeten nu volop aan de bak om straks goed te kunnen presteren. Dus niet luieren op vakantie, maar kilo- en hoogtemeters maken.
De (afnemende?) belangstelling voor onze zondagse clubritten is een punt van aandacht en iets voor de agenda van de jaarvergadering.