Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

  &n

 
 
Weekend Schiermonnikoog
Op donderdag 9 december zijn Pieter, Rocus, en ondergetekende als “de kwartiermakers” naar Schiermonnikoog vertrokken. Tijdens de lange reis naar het noorden van Friesland – Groningen  was er enige spanning of bij aankomst in Lauwersoog de pont naar Schier vanwege de storm wel zou varen maar dat viel gelukkig mee. Om 17.30 uur konden we op een vrij lege boot de oversteek maken.
Toen de pont aanmeerde aan de pier op Schier viel de regen met bakken uit de lucht en van de pier fietsen naar zou betekenen dat we drijfnat in het appartement aan zouden komen. We hebben daarom de fietsen aan een kabelslot op de pier achtergelaten en hebben ons met de bus naar de Badweg laten vervoeren. Van de beheerder van Vitamaris hoorden we dat de volgende morgen het water zo hoog zou staan dat de hele pier inclusief onze fietsen onderwater zou staan. Pieter heeft toen met een stofferbedrijf die bij Vitamaris aan het werk was geregeld dat we met leeg bestelbusje alsnog de fietsen van de pier konden ophalen.
Donderdagavond zijn we voor de maaltijd naar van der Werf geweest waar het erg rustig was maar het eten was er goed. Vrijdag morgen hebben we eerst boodschappen gedaan omdat er nog geen voorraad in het appartement was, bakker en supermarkt waren om 9.00 uur open en we hebben gelijk voor het hele weekend ingeslagen. Terug in Vitamaris eerst ontbijten en koffiedrinken. Daarna werd de tijd om de fietskleren aan te doen en te fietsen.
De fietstocht zou rond de westpunt van het eiland gaan eerst de wind tegen en dan met de wind mee langs het wad en dan een route door het bos terug om niet tegen de sterke windkracht 8 in te moeten fietsen. Het liep allemaal wat anders, de windkracht was er wel en dat was bij tegenwind goed te merken maar het opgestuwde zeewater werd steeds meer en hoger. Eerst door een laag van 10 cm water fietsen maar later werden dat wel 30 cm zeewater. Op een gegeven moment zijn we bij een duindoorsteek naar binnen gegaan en toen was fietsen weer mogelijk, zeker langs het Wad met de stormwind in de rug ging dat goed.
Vanaf de veerdam zijn we toen aan het eind van de Kooiweg weer de ruige natuur in gedoken en na enige honderden meter reden we ineens tot halfweg onze fietswielen in het water, gevolg schoenen onder en vol water dus onzer kopman Pieter stopte en Rocus en ik ook een stop en draaiplek zoeken. Dit ging niet helemaal goed, mede door de harde wind verloor ik mijn evenwicht en even later ook Rocus met als gevolg dat we allebeide in het water lagen Rocus helemaal en ik voor een gedeelte dus klets nat. Toen wat het zaak om geen omwegen en lange routes meer te maken, we zijn tegen de sterke wind door het polder gedeelte en de Kooiweg zo snelmogelijk naar het appartement gefietst en hebben ons daar gedroogd en gepoetst en opgewarmd. Alle natte kleren op de verwarming om die weer droog te krijgen.
In de middag nog even met de bus de bagage van Bouke en Wiebe van de pier gehaald en na een fijne en verwarmende sauna in Vitamaris en een maaltijd bij Van der Werf heeft ons weer helmaal op krachten gebracht.
Het vervolg verhaal is van Bouke maar was al eerder geplaatst, het was een fijn fietsweekend.            
Bert