Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Lenterit

door

in
De berichtgeving van Wiebe op zaterdagavond icm de weersvoorspelling beloofde niet veel goeds. Met mijn reactie 'ik kom met de atb' hoopte ik nog een enkele die-hard over de streep te trekken. Helaas, het weer, het warme bedje of andere plannen bleken spelbrekers.

Om 8.00u op de fiets via de atb-route van Velp naar de Dierense Spar. Ondanks af en toe een druppeltje bleken de omstandigheden aangenaam. Gienieten van een lekker temperatuurtje, nagenoeg windstil en goed  berijdbare paden. De ketting bleef intact…… dus genieten! De Posbank-omgeving bljift een fantastisch gebied, zeker op zo'n rustige (bijna-) lenteochtend. Een voorrecht om op de Veluwezoom te mogen wonen en recreeren.

Via de lappendeken en de Carolinahoeve bereik ik om 8.50u de Spar. Ook hier serene rust!. Na raadpleging van de app zal dat mbt de Bello's ook zo blijven. Klokslag 9.00u. vervolg ik mijn weg via de atb-route richting de Schaapsallee. Ondertussen beproef ik mijn stuurmanskunsten nog maar eens op de mooie en uitdagende nieuwe single-track rechts van het betonpad.

Goed en wel op de Schaapsallee blijkt er meteen links ook een nieuwe track te zijn aangelegd. Dus ook deze maar eens uitproberen. Het blijkt een mooi slingerpad met de nodige hoogteverschillen en uitdagingen. Op een aantal plekken overigens best link. Volgens mij heeft de ontwerper weinig of geen atb-ervaring, want er zitten een aantal hindernissen in die je niet zonder schade kan nemen. O.a. een paar diepe putten en een geprepareerde boomstam. Afstappen geblazen. Al met al wel een mooie aanvulling op de al bestaande routes en de moeite waard om in de toekomst met een groter gezelschap nog eens langs te gaan.

Na een half uurtje geconcentreerd de uitdagingen trotseren kom ik enkele honderden meters verderop weer op de Schaapsallee uit. Ik besluit via het asfalt huiswaarts te keren. Via de lange Juffer en de burgemeester Bloemersweg de Posbank op en van daaruit naar Beekhuizen.

Moe maar voldaan schuif ik om 11.00u schuif thuis aan voor de brunch.  De weersvoospelling  nodigt niet uit voor verder verblijf in de buitenlucht, dus de kachel aan en na het gooien van de zes besluit ik mijn ervaringen van vandaag te publiceren. Bij deze!