Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Hhmm, mi

Hhmm, misschien dat mijn ‘niet-bijdrage’ van zondag 2 februari ongemerkt de geesten van Bello passeert,….: ijdele hoop!  Het ging bijna nergens anders meer over. Om discussies te smoren heb ik in mijn onhandigheid aangeboden ook  het verslag van 9 februari te schrijven, twee voor de prijs van één, zeg maar.

Ja, en dan nu terughalen waar we zondag 02-02 geweest zijn en met wie? Wel, we zijn bij Victoria beland waar, ik geloof Meindert, ons getrakteerd heeft op koffie met taart. Proficiat Meindert met je 52ste verjaardag, (toch?) We waren met z’n negenen: Ruud, Willem, Ferry, Jan, Rocus, Wiebe, Meindert, Arne en ik.

Belangrijker dan waar we gefietst hebben zijn de gesprekken onderweg en de attitude van enkelen. Altijd in voor een lolletje, de ander de verkeerde weg in sturen. Bijvoorbeeld: Neemt iemand anders dan Ruud de leiding, gaat ie een weggetje in dat anderen niet bevalt, wordt de ‘lei(ij)der in de koers’ niet gevolgd (zie de notulen van de jaarvergadering van 2007).

Enkele data: we hebben 42 km gefietst. Average 18,3km, 190 Hm.

Nu zondag 9 februari. Vandaag met 7 mannen en een vrouw: Frida. Verder Arne, Arre, Ferry, Pieter, Rocus, Wiebe en ik.

Ruim op tijd stond ik al bij de Spar. In mijn eentje. Niemand te zien. Even een rondje rijden om warm te blijven. Terugkomend bij de Spar trof ik het bekende nest Belloos aan. (zie eerder). Wetende dat het in het bos een kleffe boel zou zijn werd besloten richting Mendel te gaan. Pieter voorop. En Pieter kiest voor leuke ‘niet ATB’ paden. Je raad het al. Gezien de samenstelling van het gezelschap is ‘illegaal’ fietsen niet zo’n goed idee. Onder druk van mede-ATB-route gebruikers besloot Pieter het ATB pad te volgen. Nou, dat hebben we geweten! Werkelijk, er was geen doorkomen aan. Frida en ik geraakten vast in de modder. Lopen werd het devies. Van fietsen kwam niets terecht. De oogst was veel gemopper, gesnotter en gemodder. 

Natuurmonumenten was de klos. Dat duizenden ATB’ers €7,50 neertellen om een beetje te mogen fietsen. Dat van die duizenden menigeen lid is geworden van deze club omdat ze onze prachtige achtertuin beheren. En dan nog niet eens een fatsoenlijk ATB route kunnen onderhouden! We willen graag ‘of the road’ fietsen, niet modderfietsen, dat is een andere discipline. En dan te weten dat ruiters en wandelaars niets hoeven te betalen voor het gebruik van de natuurgebieden. Onrecht, discriminatie! Maar gelukkig, de BOA verdwijnt uit het bos.

Terug naar het fietsen,…

Na de modder vertraging hebben we mooie singletracks gefietst, afwisselend Wiebe en Pieter voorop. Net voordat het begon te regenen kwamen we aan bij Mendel. Wiebe vierde zijn verjaardag nog een keertje (woensdag ook al met de Veluwerijders) en wederom hebben we voor hem gezongen. Koffie met gebak was onze beloning. Ook de Veluwerijders hadden Mendel als pleisterplaats gekozen, evenals de Escargots.

De pauze duurde wat lang: het was bijna opgehouden met regenen toen we weer op de fiets zaten. Via Loenen naar huis, met nu Ferry voorop. Echter, dat was niet van lange duur! Wil die beste man een ‘leuk pad’ in gaan, zijn er anderen die de lei(ij)der niet willen volgen. Ferry wordt teruggefloten en laat weten niet meer voorop te willen rijden.

Door modder en prut, en nog meer prut, naar Dieren. Zo slecht heb ik het dit jar nog niet meegemaakt. De fiets kraakt en zucht. De derailleur van Pieter’s fiets is ongewillig, de oorzaak dat hij achterop raakt (…) Stoppen we voor de achterblijver, jakkert Pieter voort en we zien hem niet meer terug. Het bultje bij de Jutberg slaat hij over (derailleur). Frida doet een poging maar ziet de inspanning in schoonheid sterven; ze maakt slagzij.

Half eén zijn we terug. Kleren en fiets één grote bagger.