Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Gratis extra snelheid

Het was weer tijd voor de jaarlijkse bandentest van het blad Tour Magazin (juli nummer) en met de recente introductie van de steevaste winnaar (Conti GP4000S II), nl. de Conti GP5000 werd daar natuurlijk met belangstelling naar uitgekeken.

En die opvolger stelt niet teleur: de laagste rolweerstand van alle geteste banden en uitstekende lekbescherming. Mede testwinnaar is de Schwalbe One die iets minder weegt en iets meer grip heeft in (natte) bochten, maar de “prijs” die je daarvoor betaalt is een hogere rolweerstand: bij 30km/u en gelijk vermogen vertaalt zich dat in 0,3 km/u verlies aan snelheid. Mijn ervaringen met de levensduur van de Conti GP 4000S II zijn uitstekend en ik verwacht op zijn minst (gelijke dikte loopvlak) dezelfde levensduur voor de GP5000. Voor mij reden om geen “trainingsbanden” te monteren: die gaan wellicht iets langer mee, maar bijv. de Schwalbe Durano verliest maar liefst 1km/u door de hogere rolweerstand.
Helaas heb ik nog een paar GP4000S II banden liggen, dus het zal nog even duren voordat ik kan profiteren van de gratis extra snelheid van de GP5000 banden.