Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

GBBT2014 etappe 1 Luca- Sarzana

Na een goede nachtrust in hotel Rex in Lucca werd vanmorgen voor de start eerst de teamfoto gemaakt voor promotiedoeleinden. Hierna startten we met een rondrit over de eeuwenoude muur die de historische binnenstad van Lucca  tegen de moderne tijd beschermt. Harrie koos  daarom voor de alternatieve route. Hij had ervoor gezorgd dat de gpx-bestanden hiervan zowel voor de Garmin als MIO adepten beschikbaar was.
Na een korte stop bij de prachtig mooie duivelsbrug ' Ponte della Maddalena'  uit de 12e eeuw, die eerder Dante had geïnspireerd,  vormde het  nu ook voor Bello de inspiratie om voorspoedig de klim naar onze koffiestop in Castelnuovo af te leggen.
Helaas was er hierna enige pech. Een spaakbreuk in het achterwiel van Rijck bij de Shimanocassette leidde tot improvisatie bij de Clubleiding en bij de plaatselijke fietsmecanicien om alles weer op rolletjes te kunnen laten verlopen. De keuze om na de koffie voor een andere alternatieve route te kiezen om de drukte te vermijden, bracht ons door een onherbergzaam landschap  met spectaculaire wegen en dito wegdek. De gaten in het wegdek dwongen ons om voorzichtig te rijden; desondanks viel met enige regelmaat voor en achterlampjes en bidons op het wegdek. De hekkensluiter kreeg er weer een taak bij. Het moet gezegd worden dat de meeste lampen niet deskundig waren gemonteerd. Zelfs ducktape kwam er aan te pas maar dit helpt schijnbaar wel tegen wratten maar niet om lampjes solide te monteren op een racefiets. Ook de onverlichte tunnels moesten we met de benodigde waakzaamheid doorheen rijden. Aan het eind van de tunnels gloorde/ glorieerde telkens weer Bello.
Het was een gemiddelde GBBT fietsdag die voor de meesten van ons toch als moeizaam werd ervaren. Het fraaie landschap met zijn prachtige vergezichten maakte dit toch tot een geslaagde fietsdag. 
Gereden km's: 127 km, hoogtemeters: 2268 m. ( bron MIO gps).