Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Fietsen en vallen

Vandaag, 1e Pinksterdag toch een behoorlijke opkomst op deze mooie doch koude ochtend: Arne, Wiebe, Rocus, Willem, Ferry, Maarten, Jan, broer van Jan = Ton en Coen.
Bij de route bespreking is al duidelijk dat Willem staat te popelen: Een rondje Achterhoek maar dan anders.
Het is altijd fijn  als er iemand is de een route in zijn hoofd heeft; dan hoef je alleen maar te volgen. En zo ging het ook.
Teleurstellend weliswaar langs de ‘grote weg’ naar Zutphen, doch snel werd duidelijk dat Willem bij Brummen een erg leuk alternatief had bedacht. Echter, goed bedacht, slecht uitgevoerd. De pont over de IJssel was nog niet wakker!
Dan maar de alternatieve weg door Cortenoever waar wegen worden omgelegd te gunste van de uitdijende IJssel.
Maarten trok er in het begin hard aan. Met 35 – 38 km p/u op weg naar Etten waar de koffie, de taart en de borrel werd genuttigd.
De broer van Jan, Ton dus, kwam makkelijk mee. De Limburger pedaleerde soepel met de Belloos, nam de kop en verzaakte geen moment. Klimbenen voor de man uit Geleen. De zachte ‘G’ blijft voor mij wennen, temeer daar Ferry deze niet heeft,… (afgeleerd??)
Na de koffie via Azewijn naar ’s  Heerenberg. En natuurlijk Peeskes bult. Jan en Coen  reden voorop en hielden al wat in in de verwachting dat maarten en of Ferry hen in zou halen. Dan kun je lekker achter de ander je naar boven laten leiden. Echter, Maarten en Ferry bleven op hun post. Opeens vloog een allochtoon ons voorbij, wij er natuurlijk achteraan. De man bracht ons in een zetel naar boven. Vervolgens vond een  jonge onbekende God dat hij ons allen wel het snot voor de ogen kon rijden, nou echt niet! Ook daar vlogen de grijze bejaarden achteraan en lieten zich in een zetel Peeskes bult ronden. Heerlijk,…..dat geeft zelfvertrouwen.
Vervolgens richting Wehl, op weg naar huis. Nog even lekker doortrekken. Ferry neemt het initiatief. Coen neemt op de Elderikseweg over. Maar dat gaat sommigen te onbenullig,…. Of te hard of zo? De groep breekt in twee (of drie?) stukken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Voorin wordt ingehouden en de voorrijder wordt tot de orde gemaand. Helaas wordt een inschattingsfout gemaakt. Het ene voorwiel geraakt in het andere achterwiel. Ja, en dan ben je kansloos. Coen valt hard tegen het asfalt, Wiebe tuimelt eroverheen en Ferry laat zich ook niet onbetuigd. Ik bedoel maar, als er gevallen moet woren is Ferry meestal ook van de partij,… Ton wijkt uit en komt aan de andere zijde van de weg ten val. Wat een geluk hebben we toch dat geen tegenligger of achter rijdende auto ons pad kruist.
Met wat schaafwonden en ongemakken kunnen we de tocht vervolgen. Thuis maar verder de schade opnemen en zo nodig de verzekering in schakelen. En, hoe vertel ik dit nu weer thuis? Drie keer onderuit in 5 maanden,….
Op de Elderikseweg nemen we afscheid van Jan en Ton die hun weg richting Velp vervolgen. Wij gaan achterlangs. Later gaan Arne, Ferry en Maarten rechtdoor waar Willem, Rocus, Wiebe en Coen de weg richting Dieren vervolgen. Al met al een mooie rit incl. intense belevingen.