Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

een dikke duurtraining

Een dikke duur…
Jawel het is gedaan. Een Bello duurtraining (http://www.fietspraat.nl/index.php/training/26-trainen-duurtraining) van ruim 4 uren.  Niet dat dit de bedoeling was, maar het gebeurde gewoon. Het zit zo. Vanmorgen verzamelde zich een groep van 2 Bello’s bij De Spar ( wist je dat dit staat voor:  "Door Eendrachtig Samenwerken Profiteren Allen Regelmatig"?) en dat zij in 1932 is opgericht in Zegwaart door Adriaan van Well. Spar heeft vestigingen in 42 landen en een gezamenlijke omzet van € 33 miljard (2015) via ruim 12.000 aangesloten winkels. Het hoofdkantoor van Spar International is gevestigd in Amsterdam.
Maar dit geheel terzijde.
Willem en ondergetekende waren de twee Bello’s die bij vertrek gereed stonden. Met Willem erbij  waren we het snel eens over de richting: Achterhoek en dan naar Voorst. Bij de molen of de Golfbaan zouden we pauzeren.

Mijn fietskilometers dit jaar lopen erg ver achter bij voorgaande jaren. Snelheid, duurvermogen, alles is aan de krappe kant. Vandaar mijn noodzaak om rustig aan te rijden.
Vertrek wel even over Posbank, maar daarna was het vooral een platte rit. Brug bij Doesburg en Peeske’s bult waren de rimpelingen die we verwerkten. De wind was ons goed gezind: vooral tegen op de heenrit. Op de terugrit trouwens ook. Helpt alleen maar bij opbouwen van duurvermogen. Volgende week in het westen zal het Bello peloton ook de zeewind trotseren. Het kon allemaal niet beter in de voorbereiding.
En omdat Willem vorige week het verslag had geschreven, besliste de groep dat er vandaag zelfs niet eens een dobbelsteen aan te pas hoefde te komen.
Maar man, oh man, wat was ik tevreden, als zat de snelheid er niet denderend in. Het was al met al een heel erg plezierige rit van ruim 100 kilometers. Tot Spar!