Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Driekoningen

Een zekerheidje vanmorgen. Rocus, Jan en Ferry. Aangekondigd op de Bello whatsappgroep. Roel had zich  afgemeld en Ruud bleek grieperig te zijn. Door niets te melden hield schrijver dezes alle opties open. De stroom zal maar uitvallen nietwaar?
Maar gelukkig was dat niet het geval en stonden vier man te wachten toen ik de Spar in het vizier kreeg. Vier? Jawel, want ook Arre had besloten een tochtje te fietsen. De gevolgen van zijn val vorig jaar laten het mountainbiken nog niet toe dus dan maar op de racefiets.
Voor zover nog nodig werden nieuwjaarswensen uitgewisseld en was de datum, 6 januari, reden dat het gesprek op Driekoningen terecht kwam. Jan verhaalde dat bij hem thuis de Koningen elke dag een beetje dichter bij de kerstboom werden gezet en dat er Driekoningenkoeken gebakken waarin een boon zat verstopt. De vinder van de boon is voor die dag de Koning. Het zal Jan vast en zeker vaak gelukt zijn die positie te bemachtigen.
Nadat in nauw overleg met de raceafdeling was besloten om rond  10.30 uur te pauzeren bij Victoria werd de vaart erin gezet.
Met afwisselend Ferry, Jan en Wiebe als voorfietser en Rocus die de zaak achterin bewaakte, fietsten we een mooie route die door Ferry inmiddels al op de Bello-site is gezet. De kunst was wel om het zo te plannen dat we inderdaad rond 10.30 uur  bij Victoria arriveerden om Arre daar te ontmoeten. Dat lukte wonderwel en konden we ons laven aan diverse soorten koffie, appelgebak en cheesecake.
Natuurlijk kwam de GBBT ter sprake. O.a. de eerste vergadering waar spijkers met koppen moeten worden geslagen. Jan liet weten tijd te hebben vrijgemaakt voor deelname aan de B3D. Wiebe roept nogmaals de Bello ’s die nog niet hebben gereageerd op de deelnamevraag voor de B3D van zich te laten horen.
GEEF AUB  AAN  JA  OF  NEE  VOOR  DE  B3D !!!
De dobbelsteen gaat rollen en Ferry en Wiebe vechten het in twee rondes uit. De laatste is de winnaar en vandaar hierbij zijn verslag.
Op de fiets maar weer, richting de Jutberg. Want daar  houdt de Veluwerijders vandaag haar nieuwjaarsbijeenkomst en wordt voor degene die nieuwe of aanvullende wieleroutfit heeft besteld uitgereikt.  
 En er is koffie en soep en de voorzitter houdt een motiverende nieuwjaarstoespraak.
Dit alles maakt Jan niet mee want die gaat na de pauze parallel aan de A50 gelijk richting Velp. Maar hij is dan ook geen Veluwerijder.
Arre treffen we er wel weer. Gezamenlijk snoepen we van de laatste soep en gaan daarna huiswaarts. Ergens tussen half één en één uur parkeer ik de fiets bij het stopcontact in de garage na een mooie en gezellige rit van 47 km.