Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Dinxperlo

Aangelokt door de belofte dat Pieter aanwezig zou zijn en vanwege zijn verjaardag zou trakteren stonden er 10 Bello's voor de Spar.
Ferry had een route en iedereen was het er direct mee eens om deze te rijden. Naar Dinxperlo: vanwege de werkzaamheden rond station Dieren reden we door het tunneltje en Dieren Zuid naar Doesburg; daarna langs de Oude IJssel naar Doetinchem. Al de tijd sleurde Pieter samen met Ruud aan kop en lag het tempo behoorlijk hoog. Na Doetinchem doken we via Terborg echt de Achterhoek in. De route bleef langs de Oude IJssel lopen. Een aantal maal waren de route-bereiders te laat met hun aanwijzingen en werd er op een natuurlijke wijze van kopman gewisseld. Tenslotte belandden we in "Kreis Borken" en reden we dus door Duitsland.
Bij een Konditorei konden we op het terras "kaffe und kuchen" nuttigen, maar het bleef wel zelfbediening.
Toen Pieter en ik kwamen afrekenen(ik was 30-07 ook jarig geweest!) bleek dat we niet konden pinnen, want we waren in Duitsland!?
Met cash geld hebben we de rekening voldaan, waarna we weer richting Doetinchem gingen. Op de terugweg bleken we een gemene tegenwind te hebben.
Gelukkig waren er een "paar grote motoren" in ons peloton. Met dank aan Ferry (een heel lange aflossing), Pieter en Berend waren we snel in Doetinchem en tenslotte Doesburg, waar veel wegen opgebroken bleken.
Onze groep versplinterde door eigenwijs verschillende routes te kiezen en niet zoals afgesproken de kopman te volgen.
Zo kwamen we in kleine groepjes rond 12:45 uur thuis.
Ik bleek 103 km te hebben gereden. Het was een heerlijke tocht.
Benieuwd naar volgende week en de week daarna uiteraard de "Coen-memorial”.