Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Deze zondag, 7 februari 2016

Vandaag, ondanks het gure weer, toch maar naar de Spar vetrokken. Immers, Wiebe verjaard! En ja hoor, Wiebe en 4 anderen stonden daar reeds: Ferry, Pieter, Arne en Arre.
Gezessen besloten we NIET naar Victoria te gaan. De ervaringen met de (Haagse) koffie en de overtijd taart waren niet best. Wel voor de hogere zandgronden gekozen dus op naar chauffeurscafé. Via bekende en minder bekende paadjes, de leider wel of niet volgen, aanzetten of wachten, kwamen we bij een gesloten chauffeurscafé. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Komt zeker door het carnaval.
We zijn doorgefietst en kwamen aan bij Camping de Liederholt. Een geweldige plek om koffie te drinken. Aan de Spoekweg als ik me wel herinner. Taart hadden ze niet, wel lekkernijen, want ja, Wiebe wilde als gastheer wel trakteren.  En je ziet welk een heerljke versnaperij de gastvrow voor ons heeft klaargemaakt, en een gelukkige Wiebe! We hebben er lang gezeten en veel gekletst. Arre bracht een dilemma in, van juridische en morele aard. Het debat erover ging vele kanten op. De onderliggende vraag is of je stiekem een spreekkamer gesprek mag opnemen en later tegen de professional gebruiken. Om over na te denken,…..
 
En toen kwam onverbidelijk de dobbelsteen van Pieter op tafel. Echt waar, ik ben dit seizoen twee keer met de Bello’s op stap geweest, en twee keer een zes gegooid. Wat heb ik toch veel geluk in  het leven. Wellicht herinner je nog de vorige keer? Zie de foto, een prachtig bevroren landschap in de Loenermark.
Via Delerwoud, Loenermark en wederom prachtige paadjes ging het weer huiswaarts. Inmiddels met een zonnetje erbij. De nattigheid en/of modder op de paden in het bos viel enorm mee; het was goed fietsen deze zondag ondanks de regen van afgelopen nacht. Veel ATBérs ijn we niet tegen gekomen; die fietsen vooral om en nabij de Posbank en Beekhuizen. Fietsen naar het noorden is echt beter, gelukkig weten veel dagfietsers dat niet. Na 44 km, een paar hm en voldaan was ik half eén weer thuis. Fiets poetsen, douchen en even een powernap op de bank, fijne zondag verder allen.