Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

De laatste zondagse ATB rit van 2019 van Club Bell

Op deze laatste zondagmorgen op de ATB, komen  al vroeg de eerste berichten, Willem die appt ik sta klaar met de racefiets bij de Spar, gelukkig volgen er snel berichten van anderen die hebben besloten om trouw te blijven aan ons protocol en op de ATB te verschijnen. Helaas voor Willem is hij de enige die verschijnt op de racefiets, alhoewel ik vanmiddag wel een andere Bello op de race spotte op de dijk langs de Ijssel!!
Henk, Rocus, Roel, Wiebe, Jan zonder malheur al uit Velp gekomen maakten dat we vandaag met zes man klaar bij de Spar stonden.
Ons koffie adres werd democratisch met Willem afgestemd en werd Landal park Miggelenberg vlakbij Hoenderloo.
Met gelijk de elektrische machine van Wiebe op kop ging het gelijk vlot door de bossen, met een prachtig zonnetje die door de bomen prikte en op sommige stukken vol in de zon was het volop genieten.
Onze filmer Henk had zijn Go Pro camera weer om zijn nek en heeft de nodige prachtige plaatjes al weer gedeeld, zelfs staat het al weer op FB.
Via de ons goed bekende route waren we al snel bij Coldenhove en via de Loenermark koersten we al snel op Hoenderloo aan. Via de Varrenne kwamen op mooie prachtige smalle paadjes al vrij snel bij de camping het Lierderholt (naam weet ik niet zeker) maar via nog een mooi pad met veel mul zand koersten vrij zeker aan op koffieadres, exact half elf zaten we zowaar buiten op het terras in de zon te genieten van de koffie en het gebak, appel of monchou.
Even later schoof Willem ook al aan en omdat ik volgens Henk nooit een zes gooit, heb ik Willem maar een vijf laten gooien, zodat ik het tegendeel nu kan bewijzen!!
Na de pauze werden er weer bijzondere mooie paadjes door Wiebe uitgezocht in het gebied tegenover het Oranjehotel, zodat we opnieuw uiteindelijk weer bij de Varenne weer uitkwamen. Niet nadat Roel tot twee keer toe niet snel genoeg uit zijn click pedalen kwam en dus gelukkig telkens een zachte landing maakte in het mulle zand, ook vandaag was het parcours zo heerlijk droog geen modder, prima parcour.
Omdat we Jan enigszins tegemoet wilden komen voor zijn rit helemaal van Velp naar Dieren, werd besloten om via het Deelerwoud richting de Crossbaan te rijden om zodoende redelijk dicht bij Velp uit te komen.
Door het mooie weer waren er al veel wandelaars en fietsers op pad, dus af en toe even goed opletten. We namen hier afscheid van Jan en bij de Brandtoren van Roel en Rocus. Dus resteerden we nog met drie man en via het pad door de wei bij de Lappendeken wilden we de korste weg naar Ellecom, dat liep iets anders, we kwamen weer uit bij de Carolina hoeve, hier vertrok Wiebe voor het laatste stukje naar Dieren en om één uur waren we in Ellecom met volgens Wiebe een afstand van zestig kilometers en een hoog gemiddelde van 19 km per uur. Volgende week op de race, ben er dan niet bij, alvast veel plezier naar Bakker in Vorden. Grt. Pieter