Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

De laatste rit van het seizoen in Bello formatie

Op deze laatste zondag van oktober met een uur extra slaap, komt Ferry mij al om 10 over half negen ophalen.
Het is vandaag heerlijk weer en belooft droog te blijven en met wat geluk nog wat zon. Op naar de Spar waar Willem, Ton, zowaar Aart vd B!!!, Wiebe, Roel, Rocus en Meindert ons al staan op te wachten, even later volgen Arne en Jan en met ons erbij zijn we vandaag met elf man. Maar voor dat er vertrokken wordt, moeten we natuurlijk de nieuwe aanwinst van Willem bewonderen, op de laatste dag heeft zijn nieuwe Specialized de primeur om vandaag met Bello mee te mogen, een prachtige fiets en we zien hem veel van voren vandaag, althans voor de koffie, het is werkelijk een mooie fiets en nu maar hopen dat Willem er lang plezier van mag hebben.
Er hoeft niet getwijfeld te worden waar de rit naar toe gaat vandaag, want dat traditie getrouw is de laatste rit naar Bakker in Vorden.
Het wordt een toeristische route  via Doesburg dan het fietspad naar Olburgen. Hier willen we eigenlijk naar het fietspad langs de Ijssel richting Bronkhorst, maar het wordt via Rha, Steenderen, Baak richting Hengelo, waar een bordje ons richting Vorden wijst met nog slechts 5 km. Maar ja dat zou betekenen dat we al om 10.00 uur aan de koffie zouden zitten, veel te vroeg voor de Bello's, dus volgt een extra lus, door Hengelo en via het motorcircuit gaat het richting …….., ik zou het niet weten. Wat ik wel weet is dat er op x moment verwarring was waar we richting Vorden moesten en splitste Bello zich in een groep van 7 en 4 man, ach met de nodige extra km, waren we uiteindelijk redelijk gelijk bij Bakker. We kregen een luxe plaats gewezen in de serre, de dame die de koffie bracht, wilde de deur op een kier zetten voor frisse lucht, volgens haar rook het naar gras, leuke manier om niet te hoeven zeggen, jullie stinken een uur in de lucht met die bezwete lijven.
Bij de koffie ging er dit jaar voor het eerst iets niet helemaal correct, of dit nu kwam dat Wiebe niet de afrekening coordineerde, feit was wel dat er te weinig geld op tafel kwam en we vermoeden dat de mannen met die nieuwe fietsen de spaarpot leeg hebben, helemaal zeker weten we het niet, maar dank aan Roel voor zijn extra forse bijdrage. Dit mag wel even als punt op de agenda voor de komende ALV!!
Na de koffie ging het snel huiswaarts met ook nu een extra lusje via Empe, Hal en zo hier en daar namen we steeds afscheid van de diverse Bello's, ik was keurig om iets over half een thuis, met 88 km op de teller en een gemiddelde van 29,5 km.
Ik wens jullie een fijne ALV, met hopelijk wijze besluiten!!
Pieter