Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

De clubspirit is weer hélemaal terug!

Het gaat weer hélemaal goed met club Bello de laatste twee weken. Vorige week 9 man bij de Spar; deze week zelfs 10. Ik had vanmorgen bij mijn korte WhatsApp oproep niet durven hopen op zo'n massale opkomst: Arne, Arre, Berend, Ferry, Maarten, Rocus, Roel, Ton, Wiebe en Willem.
Het doel wordt Hoch Elten en via de Lange Juffer, Doesburg, Angerlo, Nieuw Wehle en Wehl gaat het naar Loerbeek en dan via Beek omhoog via de Peeskesweg. Vervolgens over het fietspad naar Elten en aan de voorkant omhoog. De afdaling via de achterzijde is wat onveilig, maar we overleven het prima.

Hierna gaan we snel naar de Rijndijk en jagen over de dijk met de wind achter naar Tolkamer. Koffie met appelgebak, aardbeiengebak of niets en een heel gezellige pauze. Alle vakantieplannen worden uitvoerig doorgenomen. Ook goed om te zien dat zowel Wiebe (al 3 weken) als Roel (weer voor het eerst) er weer helemaal bij zijn. Vrijwel zonder pardon wordt ze zelfs af en toe de kop opgedrongen. Ze weren zich prima en houden bij de beklimmingen heel verstandig hun kruit droog.

De terugweg gaat over de Bijland en langs Pannerden en Loo naar Westervoort. Daar de IJsselbrug over en langs de IJssel naar Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren, Brummen en Eerbeek. Ton is dan al bij Westervoort begonnen aan zijn thuisreis.

Af en toe een beetje motregen is alles. Prima fietsweer dus. Fijn ook om weer met zo'n grote groep te fietsen. Alleen jammer, dat ik zo vaak achter elkaar een zes moet gooien (3x) om het verslag te kunnen schrijven. Mijn dobbelsteen begint op te vallen. Misschien tijd voor een nieuwe truc?