Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Bello als één geheel

Eerste pinksterdag staan Maarten, Arne, Willem, Meindert en Rocus om 8.30 uur bij Spar. Geen jarig kind, geen drie dagen bijscholing achter de rug of een kampeerweekend voor de boeg. Gewoon zin in fietsen en niet bang voor de kou (7 graden) en regen (2 buitjes volgens de voorspellingen).
Willem wordt aangewezen als Ferry om de route te bepalen. Blijkt zijn Garmin een bijzonder probleem te hebben. Wie wil weten welk, moet hem even bellen. Maakt echter niet uit, hij kent de Achterhoek op zijn duimpje en rolt een mooie route uit. Na een rondleiding door Dieren-Noord rijden we via Leuvenheim, Voorstonden, Zutphen, Vierakker, Wichmond en Hengelo richting Halle. Daar gaat het regentechnisch mis. De bui die daar hangt is fors van omvang en niet van plan voor ons te wijken. In een geniepige en soms striemende regen rijden we via Westendorp en Terborg naar Etten. Tiemessen is gewoon open (al vanaf 7.30 uur!) en heeft geen moeite met vijf drijfnatte mannen.
Het gebak blijft beperkt tot twee aardbeientaartjes (de rest eet zelf gebakken brood), wel gaan er vier koffielikeurtjes in – om weer een beetje op temperatuur te komen. Een Bello merkt op dat de vorm er al wel is, maar dat hij nog niet in vorm is! (Na de pauze blijkt daar niets van, het bekende wielren-zandstrooien is zo vlak voor de GBBT weer begonnen). Het tweede Bellomoment betreft de gevoelens van Meindert. Naar aanleiding van de bespreking van de recent geconstateerde rimpeling in/van de tijd, is dit niet meer dan een bevestiging van zijn beleving: hoogtepunten geven een kort gevoel van vreugde terwijl slechte momenten tijdstechnisch veel langer lijken te duren.  Daar hadden ze geen CERN voor hoeven te bouwen.
Na de pauze wordt het sociaal rijden verder geoefend; geen doorsteekjes naar huis, niet van kop af wegrijden en de snelheid aanpassen aan de langzaamste. Ook de route gaf geen reden voor verrassingen: via Azewijn, Lengel, 's-Heerenberg, 't Peeske, Beek, Loerbeek, Laag-Keppel en Drempt rijden we droog Doesburg binnen. Op de brug worden we nog even verrast door een pittige hagelbui waarna de groep zich begint op te splitsen. Iedereen gaf aan een tevreden rit te hebben gereden; de tocht door een zeer groen maar auto- en mensloze Achterhoek blijft fraai. Met 96 km op de teller meld ik me op een keurig tijdstip in Eerbeek.