Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

24e Moeder

24e Moederdagtocht Clubbello
 
In ongeveer volgorde van opkomst meldden zich vanmorgen Ton, Wiebe, Rocus, Pieter, Ferry, Willem en Ruud zich om 8.30 uur bij de Spar. Allen goed geluimd vanwege de mooie zon en het genoeglijke vooruitzicht om het tweede deel van de dag in huiselijke kring te mogen doorbrengen. Vandaar ook de wens om het vandaag niet al te laat te maken. Zelfs Ton moest op tijd thuis zijn, dus werd besloten om via het pontje in Wageningen een stuk door de Betuwe te rijden en hem heel thuis af te leveren.
Na de Elsberg, Zijpenberg en de Emmapyramide werd langs de noordzijde van Arnhem en Warnsborn Oosterbeek aangedaan. Langs de spoorlijn naar Wolfheze om daar het vernieuwde fietspad langs de A50 naar Heelsum te pakken. Via Renkum dalen we af naar de voet van de Wageningse Berg waar een lekkere sprint bergop wacht. Willem mist deze krachttoer omdat hij linksaf slaat om tijdig de huiselijke kring te bereiken. De sprint wordt in een terechte volgorde afgelegd waarna we bij Hotel De Wageningse Berg aanleggen voor de koffie. Helaas overleeft dit etablissement de keuring door onze president niet (verwachte duur van de koffiepauze minimaal één uur) zodat we doorrijden naar de Blauwe Kamer. (Geen Wagenings pont gezien, hoewel dat ons oorspronkelijk doel was!) Bij de Blauwe Kamer zien we de veerpont net afvaren zodat we kiezen voor een kopje koffie in diezelfde Kamer. Ton wacht wel op de volgende pont omdat anders Toos ….? Koffie met moederdaggebak wordt dus met zijn vijven binnen genuttigd onderwijl genietend van het fraaie uitzicht over de Nederrijn. Overigens moesten we eerst ons achterste tonen aan de ober omdat lerenbroeken niet waren toegestaan op de zittingen van de fraaie stoelen. Alle vijf mochten we plaatsnemen.
Na de pauze restte ons gelet op de tijd nog meer één ding, als een gek naar huis scheuren om niet te laat de volgende activiteit te kunnen starten. Ruud en Ferry leverden daarbij voortreffelijk werk, hoewel Ruud’s belofte op een gegeven moment om Pieter in 20 minuten van onder Arnhem via de Pleijroute in Ellecom af te leveren, niet lukte. Toch werd Pieter, weliswaar Total loss maar toch netjes, voor 12.30 uur in Ellecom afgeleverd. Hij moet op het moment van afsluiten van de rit minstens 100 km op de teller hebben gehad.
Het laatst thuis bij het rondje tegen de klok in was de Eerbekenaar die het eerst verlet had gevraagd voor een spoedige thuiskomst. Daar wachtte hem, in aanvulling op de reeds binnen gesleepte winst in de dobbelronde, de mededeling dat het geen minuut later had moeten worden (moeders was mild gestemd vanwege het prima ontbijt dat was verzorgd door beide dochters). Met bezoeken aan twee (o)ma’s en het met beide dochters realiseren van een fijn 3-gangen diner werd ook het tweede deel van de dag van deze toch wel heel bijzondere Moederdag 2012 prima afgesloten. Volgend jaar dus de 25e Bello-moederdagrit. Ik ben benieuwd wat het feestcomité dan voor die dag allemaal voor bijzonders in petto heeft.