Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Zaterdagochtend 7 juni 2014

Niet gedobbeld, toch schrijven. Ik kan het niet anders toeschrijven dan aan een zonnesteek.

Neen, het ligt anders: het initiatief van Frank mag niet onbenoemd blijven op onze site.
Op zaterdagochtend 7 juni 2014 vertrokken om 07:00u 8 fietsers aan de rit Uden – Maastricht – Uden, een rit van 240 km. De route bij benadering: Uden, Erp, Helmond, Someren, Nederweert, Weert, Thorn, Maaseik, Grevenbicht, Stein, Geulle, Meersen, Maastricht en grofweg via dezelfde route terug, maar dan Elsloo aangedaan en kanaal Wessem-Nederweert gereden.
De eerste stop van Frank, Harry, Jan, Bert 1, Mart, Bert 2, Meindert en Maarten was in Thorn, maar het eigenlijke doel was Slavante in Maastricht. Ga hier gerust een keer heen. Tegen de St. Pieter aangeplakt, met heerlijk uitzicht op de Maas en de heuvels aan de oostzijde hadden wij een prima lunch met uitsmijters, gehaktballen, broodjes gezond, tomatensoep en dergelijke. Het zou geen rit van Frank zijn indien er niet ook enkele educatieve elementen in waren verwerkt. Vanuit Maastricht reden we zuidwaarts om het sluizencomplex in de Maas te bezoeken, alwaar een kleine 20 m niveauverschil worden overbrugt. Natuurlijk reden we verder via de indrukwekkende uitsnede in de mergelberg waar het Albertkanaal doorheen is gelegd en het fort Eben Emael strategisch is gebouwd.
Op de terugweg werd gepauseerd in Nederweert met fris en ijs. Er werd geconstateerd dat de verhalen minder luidruchtig en sterk waren, dan eerder op de dag in Thorn.
Overwegend goede rustige wegen en dus alle gelegenheid om stevig te koersen (afspraak: niet boven 32 km/h). Dat heeft het groepje Uden goed voor elkaar: systematisch draaide het groepje door, twee aan twee naast elkaar. Zo kwam uiteindelijk het gemiddelde op 28,5 km/h over 244 km, ondanks 5 lekke banden, een gebroken zadelpenbout en de A2-tunnel in aanbouw in Maastricht.
Ondanks dat iedereen goed gedronken had om de 33 graden Celcius te compenseren, was er nog plek voor een biertje op de zonovergoten markt in Uden. Conclusie: samen genoten van een prachtige rit.