Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Zondag 28 september; we weten weer waar we staan!!

Op deze prachtige laatste zondag in oktober op weg naar de Spar. Bij de spoorweg overgang rijd Maarten me achterop, in ieder geval al niet alleen vandaag.
Bij de Spar staat Ton ons al op te wachten, hij heeft er al weer de nodige km op zitten vanuit Arnhem. Vervolgens komen van alle kanten vandaag de Bello's aangestormd, zodat we uiteindelijk met tien man vertrekken: Rocus, Ruud, Willem, Coen, Wiebe, Jan, Meindert, Ton, Maarten en de schrijver van vandaag.
Wiebe stelt spontaan de vraag: wie is er jarig vandaag want dat bepaald waar we heen gaan. Schoorvoetend bekent Rocus dat hij vandaag jarig is en ook Willem bekend de afgelopen week jarig te zijn geweest, met deze wetenschap wordt de koffiestop bepaald op Carnegie Cottage in Otterlo, reden: ze serveren daar heerlijke stukken gebak welke gelijk als lunch kunnen voldoen!! Dus op naar Otterlo!
Via de Schaapsallee koersen we aan op de kop van de Lange Juffer, dit is zoals altijd direct een lekkere opwarm route, in de afdaling naar de Boswachterswoning rijd vandaag als eerste Maarten lek en met vereende krachten wordt de band vervangen en kunnen we door richting de A50, waar we vervolgens de Koningsweg nemen richting Otterlo, maar niet via de geijkte paden, maar via de bekende route van Wiebe over de hei, dus onverharde fietspaden met her en der gevaarlijke bochten waar je rustig met lage snelheid door moet, dit zijn paden waar je gemakkelijk lek rijd en aldus geschied; nu is Ruud de klos en ook dit kost weer even tijd. Al met al zitten we rond de klok van half elf / elf uur aan de koffie met gebak, waar vervolgens eerst de jarigen worden toegezongen en als blijkt dat de dame die ons bedient ook nog eens jarig is, wordt zij ook nog eens spontaan door ons toegezongen, het levert helaas geen gratis koffie op en de rekening is vandaag voor Rocus en Willem, waarvoor ons aller dank!! Tijdens de koffie wordt door één onzer zijn Mio aangeboden en ook een fiets, nog wel een Giant is in de aanbieding!! De Mio blijkt de miskoop van het jaar te zijn en de Giant schijnt af en toe te kraken, maar om de fiets daarom nu te vervangen door een ISAAC??
Na de koffie worden er op de weg naar Hoenderloo verwoede pogingen gedaan om zogenaamd door te draaien, met wisselend succes lukt dit en tot aan Hoederloo wordt er stevig gekoerst; hier is nog even verwarring, maar al snel zijn we weer compleet en zetten we met een flinke vaart richting de Woeste Hoeve, hier nemen we afscheid van Ton en Jan die via de pararelweg van de A50 richting Velp en Arnhem gaan.
Met ons achten gaat het gas erop richting Loenen en vlak voor Loenen, moet ik en iemand anders nog even lossen, maar er is weinig mededogen, een vreemde fietser waagt het om de Bello's voorbij te fietsen, ja en dat kan dus niet, dus op gepaste afstand hark ik er maar achteraan en ondanks een snelheid van 34 kom ik geen mtr dichterbij, uiteiendelijk bij de afslag waar Rocus ons verlaat wachten de heren, ja ze hadden rustig aan gefietst, me hoela!!
Via Laag Soeren  en Dieren was ik om half één thuis met circa 75 km op de teller en een gemiddelde van 29/30 km een mooie tocht, niet al te lang, tot volgende week!!