Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Zondag 17 mei 2015

Het was even wennen vanmorgen, start tijd half negen, Ferry staat punctueel om kwart over acht voor de deur. Het was nog behoorlijk fris, toch maar de beenstukken aan, kan altijd nog uit, op naar De Spar. Het was al weer enige weken geleden dat ik met Bello had gefietst, dus is het altijd weer afwachten hoe het gaat.
Bij De Spar staan Jan, Coen en Arre al te wachten, vervolgens komen Meindert, Roel, Arne, Ruud en Erik sluit de rij, zodat we met tien man kunnen starten.
Ferry heeft een route bepaald, Kootwijk staat op het programma. Via het Apeldoorns – Dierens kanaal gaat het in straf tempo met redelijk tegenwind richting Apeldoorn, bij Lieren wordt het eerste klimmetje genomen richting Beekbergen en vervolgens naar Uchelen. Eeen lekke band van pechvogel Arne doet ons even op adem komen, alhoewel ook Erik soms even zorgt dat het tempo wat gedrukt wordt, dank daarvoor!
Vlak voor Kootwijk vind de gebruikelijke massasprint plaats, het blijft toch eigenlijk wel komisch, al die oude kerels die zich allemaal graag nog even willen bewijzen, we doen er allemaal graag aan mee. Bij restaurant Het Hilletje wordt de koffie en de koffie verkeerd buiten genuttigd, sommigen met de bekende appeltaart met, volgens één van ons, heerlijke slagroom. Na de koffie op naar Otterlo, ook nu in een straf tempo. Via Schaarsbergen komen we bij de oversteek met de A50, hier wordt besloten vanwege het vroege tijdstip nog even via Roozendaal de Posbank te nemen. Voor Erik is het welletjes geweest, hij kiest zijn eigen route richting Dieren en met 9 man gaat het verder richting de Posbank. Na de Emmapiramide beginnen bij mij de benen ook iets te protesteren en als laatste kom ik dan ook boven, hier is ondertussen besloten om via de Carolinahoeve richting Dieren te koersen, ondertussen is Jan richting Velp en Arre naar Rheden en nemen we ook afscheid van Arne, zo zijn we nog met zes man. Via de Lange Juffer ging het richting huis met exact 90 km en volgens Ferry een gemiddelde van ruim 29 km een mooie rit met veel zon en wind.