Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Zondag 14 oktober Zomerse Rit langs De Rijn e.o.

Wie had dat gedacht???, eindelijk gooi ik eens een zes en mag ik enkele woorden over onze prachtige Zondagse rit aan het papier vertrouwen.
Op deze zomerse zondag midden in oktober staat Ferry om kwart voor negen bij mij aan de achterdeur, blote armen en benen, het lijkt wel hoog zomer!!
Dit na een bijzonder leuke vrijdag avond sessie bij Henk in zijn Paasio waar we de film over onze Pyreneën tocht hebben bewonderd. Ik denk dat een compliment voor Henk hier nog wel op zijn plaats is, echt super mooi gedaan!!!
Dan onze zondagse rit; naast Ferry waren Roel, Meindert, Rocus, Ruud, Maarten en ondergetekende vandaag van de partij.
Ferry heeft uiteraard diverse ritten in zijn Garmin en kwam met een rit richting Tolkamer op de proppen, maar dan via een niet gebruikelijke route.
Met een eerst matige zuidenwind tegen ging het naar Doesburg over het nieuw geasfalteerde fietspad, langs het zwembad naar een voor mij zeer bekend stuk langs de Oude Ijssel, richting Eldrik en vervolgens naar Wehl.
Hier ging het verder met steeds Ferry en Maarten op kop naar Kilder, via Zeddam richting 's Heerenberg, vervolgens via Stokkum en camping Brockhausen (nooit van gehoord) richting Hoch Elten. Via Elten gingen we richting Lobith en via een mooi smal paadje met de visserspoort  naar ons koffieadres Tolkamer aan de Rijn.
Om half elf was het al behoorlijk druk bij ons koffieadres, plek voor de fietsen haast niet beschikbaar. Velen zaten al heerlijk in de zon te genieten van de voorbij varende schepen die slechts deels beladen kunnen worden vanwge de lage waterstand. Tijdens de pauze kwamen verschillende onderwerpen aan de orde, o.a. de komende Bello jaarvergadering planning, dit is ondertussen al beantwoord met een mail naar een ieder en natuurlijk de GBBT 2019.
We zijn benieuwd naar de plannen, heb er nu al zin in!!
De terugweg ging ook weer door voor mij nieuwe dorpjes als Aerdt en Oud Zevenaar, dus niet langs de Ijssel, want tijdens de pauze was de wind flink aangewakkerd en we wilden er zoveel mogelijk van profiteren. Via de nieuwbouw wijk van Duiven kwamen we uiteindelijk op de weg richting Giesbeek, hiervoor nam Maarten al afscheid, die ging vi de brug bij Westervoort richtng Rheden. De rest ging via het lange fietspad van Giesbeek naar Doesburg en uiteindelijk was ik na 92 kilometer keurig om kwart voor één weer in Ellecom, met een gemiddlede van circa 27 km een mooie rit.