Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Zaterdag

Zaterdag2 april 2011. De Ronde van Vlaanderen.

In het wielergekke België, DE klassieker.

“Vlaanderen is rock en roll”, volgens Antonio Flecha. Hij had het over de wedstrijd van de zondag, maar ook voor de zaterdagse toertocht volledig van toepassing. Bello’s: twee ervaren renners en twee debutanten vertrokken om 05 uur vanuit Eerbeek naar de start in Ninove. Met 3 op een fietsdrager voor 3 en 1 in de auto, pasten wij en het materiaal in de auto, zodat we fietserslatijn konden wisselen onderweg. Roel en Wiebe weten hoe de Vlaamse hazen fietsen en dat hebben ze de rookies Maarten en Meindert laten zien. Het was die ene dag met prachtig mooi weer, dus het besluit om te gaan werd pas de voorafgaande zondag genomen.

19780 (!) deelnemers, 32 nationaliteiten, ja, het was drukker dan waar we normaal rijden.  Tegelijkertijd is de logistiek, verzorging meer dan goed geregeld. We hebben genoten. Op de kasseien rammelden we door elkaar en raakten we elkaar ook kwijt. We wisten even niet meer wie er nu voorop zat en wie er dus zou moeten wachten. Maar de regel “altijd boven wachten” werkt uiteindelijk goed en met 4 gaan we zo rap als het kan door de klassieke Vlaamse dreven. Alle bekende pukkels kennen nu onze banden en Maarten was in zijn element: op souplesse waar het kon, maar op macht waar het moest. En er moest veel deze dag.

De Kapelmuur/ Muur van Geraardsbergen was voor Wiebe en Roel gedenkwaardig en plechtig. Na 145 kilometers en 1.400 hoogtemeters weerom in Ninove, een paar pintjes en terug naar Gelderland, inclusief een heerlijke maaltijd in het Belgische restaurant Why not? in Wemmel. ( Ook Bello! ) Temperatuur tussen de 14 en 30 graden. Volgend jaar weer?!
Dank Rocus voor de drager!