Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Vreemd

Geen Bello-verslag maar wel een verslag van een Bello. Een Bello die “”vreemd”” is gegaan zondag. Want gefietst  met  groep 2 van de Veluwerijders voor een tocht die resulteerde in een afstand van  119 km. met een gemiddelde snelheid van 28.25 km. p/u en 300 hoogtemeters.
Want als nagenoeg het hele Bello-bestand over enkele weken in Spanje aan het fietsen is, dan moet ik toch enig idee hebben hoe het is om op zondagen met de Veluwerijders op stap te gaan.
Het vertrek van groep 2 op zondag is momenteel 8.00 uur en met een tocht  als die van gisteren is dat een mooi vertrektijdstip.  Gevolg was dat ik net voor 13.00 uur weer thuis was.
We waren met  9  man en 1 vrouw  waaronder enkele fietsers die ook op woensdagen van de partij zijn. Ymkje had mij al eens verteld dat de kop de hele rit wordt ingenomen door ene André, die een kruissnelheid rijdt die nagenoeg niet afwijkt van 30 km. per uur. Harry ( van Ymkje ) was zijn kopgenoot tot de pauze en Ymkje nam daarna die rol over.  
We hadden de Bello ’s maar zo tegen kunnen komen want onze rit had Nunspeet als pleisterplaats voor de koffie.  Grofweg  kwamen we door, of in de buurt van, de volgende plaatsen:  Hall, Klarenbeek,  Teuge, Vaassen, met een boog om Vierhouten heen naar  Nunspeet, Elspeet, Uddel, Ugchelen, Beekbergen en Loenen. We fietsten langs mooie betonpaden door weilanden  en fietspaden door de bossen van de Veluwe. Na de pauze was dat wat minder prettig want het was erg druk met recreatiefietsers.
Maar al met al een geslaagde “proefrit “ waarbij overigens de zondagse versnapering werd  vervangen door een meegebrachte boterham.
Pieter wil ik graag feliciteren met zijn 64ste verjaardag vandaag ( 6 augustus ) en misschien is het gepast dat we komend weekend tijdens LBL hem alsnog , maar dan nu met vaste stem, dat heuglijke  feit toezingen.