Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Voor de

Voor de eerste ATB-tocht van Club Bello dit seizoen kwamen vanmorgen 5 man opdraven. Arre (voorzien van rugzakje met drinkconstructie) , Ferry ( op zijn nog als nieuwe Cube), Pieter (verkouden) , Ruud (toch ook vandaag weer twee keer gevallen) en Wiebe ( sorry Maarten ). En waar kun je zo ’n eerste rit beter naar toe gaan dan naar het chauffeurscafé. Redelijk vlak immers zodat iedereen even kan wennen aan het atb’en. Wiebe vertelde nog even over zijn bezoek metFreden Rijck aan BikeMotion. Niet al te veel nieuwigheden maar een zitvlakkenner in België mag zich binnenkort verheugen in een bezoek van de leden van Bello-West die zich allebei een probleemloos fietszadel willen laten aanmeten.  
Met Ruud in de rol van boskapitein reden we het eerste deel in een rustig tempo in een ietwat nevelige omgeving door prachtig gekleurde bossen. Bello in trollenland. Nadat de Groenendaalseweg was overgestoken ging het tempo omhoog en koersten we langs mooie, lange en heuvelachtige paden richting de koffie. Het bosgebied waar Herman Marinus in zijn bijdrage op onze website Natuurmonumenten (met als pleitbezorger Arne ) uitnodigt een nieuwe ATB-route aan te leggen. Dat zou niet verkeerd zijn leek ons zo toe. Herman wil daartoe graag initiatieven nemen maar dan wel de zekerheid hebben dat die route er ook komt. Misschien moeten de heren maar eens met elkaar gaan praten.
Iets onder het tolhuisje kwamen we uit op de Groenendaalseweg en vandaar fietsten we onder de hoogspanningsmasten door naar het chauffeurscafé waar onze komst bevestigde dat het ATB-seizoen weer was aangebroken. En die bevestiging werd versterkt toen achtereenvolgens de Escargots met 4 man binnenvielen, Bert met zijn fietsvriend kwam aanrijden en tenslotte Rocus en Liesbet, die samen op pad waren, aanschoven. Zo hebben 13 Bello ’s/daaraan gelieerde personen, de omzet van het chauffeurscafé gisteren een flinke impuls gegeven. Overigens was Ferry, vooruitlopend op zijn verjaardag deze week, voor de A-Bello ‘s het “ kind van de rekening ”. Gefeliciteerd Ferry en nog vele jaren! Goed voorbeeld doet vast goed volgen. Daarom ook Arre alvast gefeliciteerd met zijn verjaardag op 5 november! Lang zullen ze leven.
Na de koffie werd de rit voortgezet door het bosgebied Varenna, waar overigens een nieuwe ATB-route doorheen loopt. Langs Victoria pikten we een stukje Deelerwoud mee, het tunneltje onder de A-50 door en vanaf Groenendaal reden we richting huis. Maar niet nadat we op een (zeer) slecht befietsbaar ruiterpad ons hele technische kunnen in de strijd moesten gooien en waar alleen Arre (zo beweerde hijzelf ) niet van de fiets hoefde. (Misschien toch ook maar eens zo ’n rugzakje met drinkconstructie aanschaffen? ).
Rond half één kwamen we na 50 kilometer en toch nog 338 hoogtemeters weer aan op onze thuisbasis. Een mooie eerste rit lag achter ons, als opwarmer voor alle komende ritten voor ons. Trouwens, hoe lang zou het nog duren voordat Maarten ook een ATB aanschaft?
Maar nu wacht ons eerst de ledenvergadering op 7 november a.s. om 15.00 uur bij Arne! Zie zijn e-mail/uitnodiging van 31 oktober