Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

  Vo

 
Vorige week zag Wiebe ze niet staan, maar vandaag waren daar achtereenvolgens: Rocus, Ruud, Arre, Ferry, Meindert, Wiebe en schrijver van dit kort verslag.
Na de storm van afgelopen maandag zijn we benieuwd wat ons allemaal te wachten: veel omgewaaide bomen, een natte bodem en niet te vergeten, het is de eerste keer weer op ATB.
Persoonlijk had ik niet bijster veel zin, als je maanden lekker met toch veel mooi weer op de racefiets hebt gereden, is het eerst weer even wennen, veel interval, lastige ruiterpaden, je niet kunnen verschuilen achter een brede rug, zijn zo van die zaken die toch enorm verschillen met een tochtje op de racefiets.
Maar het aantal omgevallen bomen viel reuze mee, in totaal schat ik dat we circa tien keer even van de fiets af moesten en de bodem was niet al te nat.
Ruud ging ons voor als weg kapitein en ik moet zeggen hij doet dat met verve. Het chauffeurscaffé was ons doel, maar vraag me niet naar de namen van alle paden en routes die we zijn gegaan, verbazingwekkend hoe Ruud altijd exact de route weet, misschien rijden we wel kilometers om, niemand die het zal weten.
In een straf tempo waren we na, volgens Meindert circa 23 kilometers, om half elf bij de koffie en even later sloten twee Veluwerijders Marinus en Ron zich bij ons aan, gevolgd door Bert en zijn fietsmaat.
Tijdens de koffie kwam o.a de GBBT ter sprake, verslag hiervan volgt nog via Wiebe richting Harry.
Ook het weekend naar Schier kwam ter sprake en spontaan besloot Marinus ook alsnog mee te gaan, hoe meer zielen hoe meer vreugd. Na de koffie sloten Marinus en Ron zich bij ons aan en met negen man ging het via de gebruikelijk route richting Dieren. Onder aanvoering van opnieuw Ruud ging het in versneld tempo richting De Jutberg, waar Wiebe nog even de weg kwijt raakte, maar gelukkig vond hij hem snel terug.
Zo rond de klok van half één waren we thuis in Ellecom. Vandaag geen valpartijen o.i.d. al met al een prachtige rit met af en toe de zon erbij, geen regen, prima temperatuur, oftwel heerlijk fietsweer.
Volgende week zijn we niet bij De Spar, maar zijn we met zeven man op Schier.