Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Vanmorgen

Vanmorgen stond tot enkele minuten voor negen hetzelfde duo voor de Spar te wachten, dat vorige week ook zo dapper de elementen getrotseerd had (Arre en Maarten). De komst van Ferry en Willem bracht daar echter verandering in. Hoewel vorige week ook al richting de Achterhoek werd gereden, werd ook deze week op enigszins ondemocratische wijze opnieuw voor een rondje Achterhoek gekozen. Het inmiddels bekende rondje via Doesburg richting Zwarte Schaar om vervolgens met drie maal rechts-links in Drempt uit te komen. Hierna langs de nieuwe golfbaanvelden (‘prachtige natuurlijke glooiingen ‘, volgens Maarten), Hummelo en Witte Brink naar de Wassinkbrink. Oversteken naar IJzevoorde. Wederom een rechts-links over de Varsseveldseweg naar de Wrange. Om vanuit de Wrange naar de Gaanderenseweg (parallel aan de Oude IJssel) te komen hebben we een stukje verhard zand genomen (‘alvast wennen aan het mountainbikeseizoen’ aldus Willem).

Gaanderen en Terborg werden omzeild door vlak langs de Oude IJssel over een industrieterrein met houtverwerkende – en antiekindustrie te rijden. Brug over naar Etten waar we bij Tiemessen de koffie met appelgebak, water en Koffiekaatje genoten (voor zover Maarten niet alles over het gehele tafeloppervlak had uitgeserveerd). In de pauze konden wij het niet laten nog even aan de Alpen te refereren. Met helaas nog 5 ongenuttigde Koffiekaatjes (waar zijn onze innemers?) ging het hierna tegen de wind in naar Klein Azewijn en via de rondweg de drukte van Azewijn Centrum vermijdend kwamen wij zo (met name voor mij nogal moeizaam) in Lengel. Hier werden de restanten van een feest opgeruimd. Wij kozen onze weg via de buitenwijken van ’s Heerenberg om zo op de Peeskesweg te komen. Maarten, Arre en Ferry hebben gestreden om de eerste plaats. Ikzelf was inmiddels al zo ver achtergeraakt, dat ik geen idee heb wie er heeft gewonnen (en of dat ook belangrijk was).

Loerbeek, de Olde beth, Angerlo en Doesburg waren tenslotte slecht richtingbepalende grootheden. Totaal 74,4 km met een gemiddelde van 28,7. Zo reden wij ze in de Alpen niet!

Hoewel niet al te warm (15-17 graden) en er een flinke wind woei, was het met name door het wegblijven van de regen toch een aangename herfstdag.