Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Vandaag

de routeVandaag koffie met appeltaart, meloen- en appelschijven en ijs in Cafetaria-Restaurant ’t Vierspan. Werkelijk de enige uitspanning die we na veel zoeken vinden in Borculo die geopend is om kwart over elf op een zondagmorgen. Na 51 km is Pieter al zo ver aan koffie toe dat hij de plaatselijke kerk met fiets en al wil binnenrijden, maar het uithangbord is bedoeld voor het (gesloten) café aan de overkant. Helaas zijn we verplicht om binnen te gaan zitten omdat het met de zon en de temperatuur vandaag niet echt wil vlotten ten gevolge van de steeds aanwezige nevel. Toch is het best lekker weer en iedereen heeft het gevoel dat dit wel eens de laatste keer voor lange tijd kan zijn dat er met aangename temperaturen gefietst kan worden. Daarom is er ook voor een relatief lange tocht gekozen naar Borculo.

 

Eigenlijk heeft Maarten voor de pauze al een wereldprestatie verricht door steeds tegen de wind op kop te blijven beuken met 35 km/h of meer. Van Coen en Jan krijgt hij hulp, maar de rest van het gezelschap, te weten Arre (chapeau!), Pieter, Wiebe, Rocus, Meindert en schrijver dezes, verschuilen zich hijgend het liefst in de luwte op de 2e, 3e, 4e of 5e rij. Natuurlijk is Rocus geëxcuseerd want hij moet ’s middags nog naar een familie feest en daar kun je natuurlijk niet een beetje afgepeigerd langs de kant gaan zitten. Ondanks dat Rocus eerder afzwaait in Ruurlo heeft hij toch nog een behoorlijk aantal trainingskilometers afgewerkt die hem vast ten goede zullen komen op het fiets partijtje van de Europese banken in Barcelona aanstaand weekend.

Na de pauze krijgen we de wind mee. Dat is ook de bedoeling van de gekozen route. Als de benen vermoeid beginnen te raken is enige lucht ondersteuning zeer gewenst. Hierdoor zakt het tempo niet ondanks het feit dat Maarten noodgedwongen minder kopwerk doet. Via een eindeloze maar schitterende laan, omzoomd door bomen in herfstkleuren, fietsen we een nieuwe route het cafetariatussen Lochem en Warnsveld. Na Zutphen komen we op bekend terrein en na ruim 104 km (gemiddeld 30,1 km/h) ben ik voor één uur thuis.

P.S.: Nu (15:05 uur) breekt in Ellecom de zon voorzichtig door.