Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Tussentijd

Tussentijds verslag van de fietstocht Ton en Toos langs de Atlantic Coast in de USA.

Bij een vliegreis waarbij we de fietsen meenemen is het altijd een beetje spannend of en in welke staat de fietsen overkomen. Dat is altijd goed gegaan en nu eigenlijk ook weer; wel was het spiegeltje afgebroken. Op het vliegveld van Miami moest er wel een extra ruime taxi gecharterd worden om ons met de twee fietsdozen goed naar het hotel te brengen. De vijf dagen in Miami Beach hebben we onder meer besteed aan een bezoekje aan de Everglades met hierbij het boottochtje met zo’n ventilatorboot die laag met grote snelheid over het water scheert. Onze fietsreis start in Miami en moet ons naar Washington DC brengen.

Het is wel bijzonder om langs de bekende beaches van Florida te fietsen zoals die van Miami, Fort Lauderdale, Pompano, West Palm, Daytona, enz. Ook aan de kust is het Kennedy Space Centrum dat we op de fiets een bezoekje hebben gebracht. Toen we in de Space Shuttle stapten en de lancering beleefden, vonden we het jammer dat de fietsen niet meekonden. Wij wilden de eersten zijn die op de maan zouden fietsen. Echter het was maar een simulatie: dus na een kwartier stonden we weer met beide benen op de ( aarde) grond.

Overigens is fietsen in Florida goed te doen: er zijn vrijwel overal bikelanes en de auto’ s moeten minimaal drie feet afstand houden van de fietsers.

In het algemeen hebben we goed fietsweer ( wind in de rug) gehad. Echter ook drie dagen achter elkaar regen. Bij dit warme weer is fietsen in de stromende regen nog wel te doen. De voorspellingen waren zo slecht dat er breaking news was voor een tornadowaarschuwing. Gelukkig werd deze waarschuwing na enige tijd weer ingetrokken, maar de overvloedige regen maakte het mogelijk dat de kikkers voor je wielen over de weg zwommen.

Verder hoeft er niet geklommen te worden. Florida is vlak maar ook Georgia dat we achter ons gelaten hebben en South Carolina zijn niet veel anders. We hebben nog voldoende tijd, dus de dagafstanden houden we enigszins gematigd. Ook willen we nog enkele dagen in Washington doorbrengen om daar misschien bekenden te ontmoeten. Daar worden jullie later nog over geïnformeerd.
Hierna staat in de USA alleen nog Coast to Coast op het (Bello?) programma.