Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Tochtje naar het Hilletje

door

in
Op weg naar Dieren zie ik in de verte het mooie opvallende geel van een Bello-tenue. Ik moet stevig aan de bak om deze Bello in tehalen. Het blijkt  Maarten te zij  die er ook stevig de sokken in heeft omdat hij in de veronderstelling is dat hij aan de late kant is. Klokslag 8.30u. arriveren bij de Spar waar Meindert al staat te wachten. Even later sluit Wiebe aan en bepalen we het doel van onze rit. Het wordt vandaag het Hilletje.
In een heerlijk voorjaarszonnetje rijden we via Eerbeek, Loenen en Lieren naar de A50. Daarna via Hoenderlo over een mooie vlakke route door het bos via Ugchelen naar Kootwijk.
Het Hilletje is gerestyled en op het nieuwe terras verorberen drie van de vijf Bello's een heerlijke nieuwe versie van het aangeboden appelgebak. De ander twee beperken zich tot zelfgesmeerde boterhammen. Ons plektje bevindt zich onder een berk waarin, naar Meindert vermoed, een schijtlijster huist, die zonodig iets op zijn arm moet laten vallen. Het terras loopt aardig vol en ook de motorrijders hebben dit plekje ontdekt, het genieten van koffie gebak en brood vindt gedeeltelijk plaats onder het genot van de uitlaatgassen van een 5-tal buikschuivers. Ondertussen wordt de GBBT-route voorbesproken en geniet Marten bij namen als de Telegraphe, de Peyresourde en de col d'Aspin…. Mooi vooruitzicht. En bewondering voor Ferry die steeds maar weer met grote deskundigheid en engelengeduld de routes samenstelt. Chapeau (of helm af).  
Geen dobbelstenen beschikbaar, dus via een onderonsje met de dame achter de bar broed Wiebe een nieuwe Mind-Fuck-truc uit: raden welk cijfer onder de vijf de dame achter de bar op zijn briefje heeft gewchreven. Ik ben als eerste aan de beurt en blijk hier goed in te zijn! Ondanks mijn twijfels over de rechtsgeldigheid van de procedure aanvaard ik natuurlijk de uitslag.
Nauwelijks hebben we ons op de terugweg begeven of Bertus en zijn fietsmaatje Jan halen ons in. Ook zij hebben deze mooie dag uitgekozen om het Hilltje te bezoeken. We praten even bij en vervolgen daarna onze route richting Radio Kootwijk. Elke keer weer een prachtige rit over het mooie pad door de zandverstuivingen. Via Deelen naar de A50. Maarten, Meindert en Wiebe gaan vervolgens richting de Brandtoren en verder de
Posbank op, naar Rheden en Dieren. Ruud vergezeld mij naar Velp.
Net na twaalven arriveer ik thuis. Heerlijke tocht achter de rug: 88 km op de teller met een gemiddelde van ruim 28 per uur. Snel een hapje eten, stukje schrijven en met de fiets naar Dieren om aan te sluiten bij Magda en (zoon) Job. De rest van de dag genieten van het ZOOM-concert dat zich op verschillende plaatsen in  de gemeente Rheden in de buitenlucht afspeelt. Ook een Bello heeft tenslotte af en toe een cultuur-injectie nodig om balans in het leven te houden.