Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

tocht naar Emmerich 3-05-2015

Voor de eerste keer mee op de racefiets i.p.v. de mountainbike. Het feit, dat de groep (Maarten,Arne,Meindert,Coen en Arre) me verzekerde, dat er gewacht wordt op achterblijvers gaf mij wel enige moed, want bij eerdere tochten met de mountainbike had ik al vastgesteld, dat de conditie van een ieder goed was en het tempo hoog.
Het weer was perfect en de beloofde regen kwam pas in de tweede helft van de dag, na thuiskomst.
Ik had een mooie fiets bij Machiel vd Beld op de kop getikt, dus aan het materiaal kon het niet liggen.
De tocht voerde via Doesburg, Angerlo, Nieuw Wehl en Beek naar s-Heerensberg. Via de oude grensovergang ,over de autobahn vervolgens naar Emmerich. Een gebied,waar ik nooit kom en erg mooi/afwisselend is. Ik raas altijd over de autobahn op weg naar Oostenrijk/Zwitserland, terwijl dit ook mooi land is ,zeker nu alles net groen wordt. Nooit te oud om je land verder te leren kennen! Inderdaad werd trouw op mij gewacht, want zeker bij klimmetjes werd ik nog wel eens gelost, zoals dat geloof ik heet. Bovendien hielden de anderen mij uit de wind, dus het was eigenlijk een eitje voor de nieuwkomer.
Emmerich aan de (zeer brede) Rijn heeft een mooie rivierpromenade waaraan een aangenaam terras, waar de koffie/chocomel met nog wat zoets werd verorberd.
Terug via de Elterberg (op mijn verzoek) en via de bossen van het Montferland naar Didam, Loil(nooit van gehoord) en Doesburg/Dieren. Voor de wind nu ,dus in een goed tempo.
Mooie ervaring temidden van een mooi en gastvrij gezelschap!
                                                                                                                    Erik Hesselink