Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Roel, To

Roel, Ton, Ferry staan al klaar. Arne en ik voegen zich nog bij dit drietal. En het is toch echt 8.30 uur. De overige GBBT-rijders moeten de trainingsoptie Rust hebben gekozen.

Gelet op de wind, mogelijke zon en niet te laat thuis wordt gekozen voor de richting Hoch-Elten. Heen langs het water, terug dwars de Liemers door. Via Velp komen we bij Westervoort waar nog een rustige dijk op ons wacht. Gelukkig verstoren wij dit door met hoge snelheid over de dijk te rijden. Lag twee weken geleden de kruissnelheid rond de 38 km, nu ligt die alweer een stukje hoger. Ben je blij eindelijk dikke dertigers te rijden, moet er weer getraind worden voor nog harder.

Gelukkig kwamen we niet voorbij het zandstrand, op de tolmarkt, in Tolkamer zodat we tijdens de rustpauze konden genieten van het uitzicht de schepen die daar de Rijn verlaten en het Bijlandskanaal binnen varen (dan wel vice versa). Ook ontmoetten we daar Bello nummer 6; alleen in verkeerde kleding en leiding gevend aan een groep onbekende, geheel gelijk geklede en afgetrainde mannen. Udense Frank is vandaag wegkapitein van TC Uden en gooit er een rondje van 140 km tegenaan. Ook Frank is er dus klaar voor!

Ons vijftal keert met zelfde snelheid maar bescheiden via Herwen, Zevenaar en Doesburg naar huis. Rond de 80 km, en erg vroeg thuis. Twee mannen spreken de wens uit om as. woensdag nog 1 groen rondje te rijden voor we aan het echte werk gaan beginnen.