Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Rit naar Wageningen

Vanmorgen naar de Buienradar gekeken, het kan gaan regenen, maar thuis blijven is ook niet alles dus op naar de Spar. Het is al ruim half 9 als ik aankom, en alleen Arre staat er. Ben ik te laat, is de rest al vertrokken? Nee, het is vakantietijd voor de meeste Bello’s en we moeten het vandaag met z’n tweeën doen.Gezien de weersvoorspelling besluiten we naar Wageningen te gaan en de rit niet te lang te maken.
De route gaat over de Posbank en wat andere heuveltjes (met een klein miezerbuitje tussen Carolinahoeve en Rozendaal), via Arnhem Noord, Oosterbeek en Renkum naar Wageningen.
Koffie + appelgebak bij Fletcher hotel (deze week was in het nieuws dat het goed gaat met de horeca in Nederland, met deze prijzen begrijp ik waarom….). Dobbelen leverde na een 1-1 stand in de verlenging een 6-1 winst voor mij op, vandaar dit verslag.
Het pontje bij Wageningen genomen, en aan de andere kant over de dijk in sneltreinvaart richting Arnhem (hoewel, we missen Maarten want dat gaat het echt harder…getuige het gemiddelde van ruim 31km tijdens de rit 2 weken geleden!!). Halverwege Driel nog even gestopt want het is druk langs de Rijn met veel auto’s en vogelaars; er is deze week een zeer zeldzame vogel gespot (de griel), deze wil ik ook wel toevoegen aan mijn  lijstje. Maar helaas, de vogel was even niet in beeld; de natuur laat zich niet dwingen. Terwijl ik er vrijdag ook al was langs geracet (maar toen hadden de medefietsers geen oog voor een stop).
In Arnhem-Zuid volgen we een alternatieve route van Arre langs de Rijn tot de Pleibrug. Vervolgens de bekende route, tot ik in Rheden afscheid neem van Arre; verder  achter een groepje fietsers uit Steenderen richting Dieren. Om 12.45 ben ik thuis met 95km op de teller. Minder dan een kwartier later begint het te plenzen; dus net op tijd thuis, met een voldaan gevoel!!