Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Op de eerste voorjaarsdag van 2017 naar Tolkamer

De laatste twee weken valt het winnen van het dobbelspel echt niet mee. Moest er vorige week 3 x 6 worden gegooid om te kunnen winnen, vandaag werd pas beslist na 2 x 6 te gooien. Maar goed, als je er echt voor gaat, dan win je vast wel een keer.

Vanmorgen verzamelden zich bij de Spar maar liefst 10 Bello's: Roel, Arre, Berend, Arne, Jan, Rocus, Meindert, Ruud (die nog snel zijn ATB omruilde voor de racefiets), Harry (helemaal uit West) en Willem. Geen stalorders van de president: dus bende en chaos. Uiteindelijk nam Roel daadkrachtig de leiding (wat hem Erdogan-achtige verwijten opleverde) en gingen we op weg Naar Elten. Uiteindelijk zouden we daar nooit aankomen (zie kaart), maar de poging was indrukwekkend. Nadat Arne had laten zien, dat je nooit de dag er voor aan je fiets moet sleutelen (afloper) en de tegenwind zijn werk had gedaan bleek ons pelotonnetje toch wat gesloopt. Willem en Ruud probeerden nog de opgelopen achterstand wat goed te maken. Willem dacht daarna zijn krachten te moeten sparen voor de klim naar de Elterberg. Wat de anderen dachten weet ik niet. Toen we bij Tolkamer de boulevard op draaiden werd er gestopt bij de eerste beste kroeg en niemand protesteerde.

De koffie met appelgebak of kersen-chokolade smaakte prima. De gesprekken waren geanimeerd. De bedienning vrouwelijk en mooi. De afrekening mannelijk, minder mooi maar wel heel schappelijk met zeven euro de man.

Daarna ging het vanwege het tijdstip bijna in één lijn naar Dieren terug. Toen hadden we de wind mee en liep de snelheid wat meer op. Ook de temperatuur was uitermate aangenaam. We genoten dus volop van het voorjaarsweer. Ook vele andere gekleurde linten fietsen door de polder (o.a. Aviko). De vele wandelaars en honden hebben gelukkig niet tot problemen geleid.

Bij thuiskomst bleek ieders haast om thuis te komen. De verschillende thuisfronten hadden wandelingen, fietstochten en andere activiteiten in petto.

Over 2 weken fietsen we naar Kleef. Volgende week ga ik naar de Marathon van Utrecht (kijken).
Groet! Willem.