Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Om 8.28

Om 8.28 uur staan zeven man sterk bij de Spar, sommigen willen al starten! Willem komt netjes om 8.28 en 28 seconden aanrijden, zodat we stipt op tijd kunnen vertrekken. Naast Willem hebben Wiebe, Ton, Roel en de vijftigers Coen, Pieter, Arre en ik er weer veel zin. LBL van aanstaande zaterdag en de Alpen (nog 2 weken en vijf dagen) maken de mannen gretig.
Coen heeft de route van de Veluwerijders van afgelopen woensdag (gereden door Roel, Willem en Rocus) netjes in de Garmin gezet. Speciaal voor ons heeft hij de route zelf op vrijdag gereden. Het is een rondje Apeldoorn die we nu tegen de klok in rijden. Via het kanaal, rijden we door Klarenbeek, langs De Kar en het Woudhuis naar Wenum-Wiesel waar we beginnen met het zoeken naar een geschikt koffieadres. Uiteindelijk belanden we in de Hoofdstraat van Apeldoorn waar we bij Delifrance genieten van koffie en Franse kleine broodjes. Het blijkt de traktatie van Pieter te zijn, afgelopen vrijdag is hij 55 geworden. Pieter nog gefeliciteerd en bedankt voor de traktatie!
Voor de pauze is de gretigheid redelijk beteugeld, na de pauze gaan de mannen helemaal los. De Amersfoortseweg leent zich er mooi voor zodat daar volle bak rijden, gestayerd door een dikke brommerrijder die we dankzij zijn breedte goed bij kunnen houden. Op een tactisch moment slaan we af naar Hoog-Soeren zodat de laatsten zoals gewoonlijk weer de eersten zijn. Richting Assel gaat het vervolgens mis, we rijden een gigantisch zwarte muur tegemoet waarin alleen maar vreselijk veel water kan zitten. Voor Assel komt de regen al met bakken naar beneden. Alleen Bello lijkt nergens last van te hebben: het tempo gaat niet omlaag. Iedereen rijdt lekker in de regen, de roep om jasjes (die mooie nieuwe van Wiebe, zelf heeft hij overigens een wit jassos-jasje bij zich) wordt genegeerd. Van Assel rijden we richting Oosten zodat we een beetje voor de bui uit rijden om na een bocht weer in de bui te rijden. En vice versa.
Via Apeldoorn, Ugchelen, Beekbergen en Woeste Hoeve komen we, inmiddels Ton-loos, op de Groenendaalseweg richting Loenen. In de volle regen gaan alle remmen los, lak aan het fietspad en er wordt in volle vaart afgesprint in Loenen.
In Eerbeek haken, met 95 km op de teller, nummer 6 en 7 af. Om 12.15 uur netjes thuis en een hele middag voor de boeg om uit te rusten en nog eens het Ritboek van de GBBT-2010-tour te lezen.