Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

  Na

 
Na een week met een stevige verkoudheid waardoor ik vorige week zaterdag een atb-tochtje in Soest met Fred en Rijck van Bello West moest laten schieten, jongstleden vrijdag weer op de baan in Deventer geschaatst. Dat gaf de burger moed en vandaar dat ik mij vanmorgen om 9.00 uur durfde te melden bij de Spar waar Pieter en Ferry al stonden te wachten. Zij constateerden dat evenals vorige week alle Ellecommers weer aanwezig waren en dat dat een vermelding waard was. Bij dezen, maar gelukkig voor mij kwam ook nog Coen aanfietsen, zoals gebruikelijk aan de late kant, zodat er gelijkwaardigheid was in de afvaardigingen van de dorpen. Gelijkwaardigheid was er ook in de nieuwe jasjes van Coen en Ferry, aangeschaft voor een fancy prijs waar helaas voor hen anderen er blijkbaar in waren geslaagd nog eens 10 euro van de prijs af te krijgen.En dat laten ze niet op zich zitten natuurlijk.
Dus gingen we met vier man op pad maar niet voor lange tijd want waar Pieter, op kop, rechtdoor fietste pakte Wiebe ( die eigenwijze Fries volgens Pieter ) een zijpad. Coen en Ferry raakten helemaal verstrikt in de vraag waarheen en met wie zodat al na 500 meter na vertrek het peloton verbrokkelende tot twee keer één en eenmaal twee man. Pieter vond de twee mannen snel terug maar Wiebe ( gewacht, gekeken, gefloten ) was gedoemd om tot de koffie alleen te fietsen. Een koffieadres was niet afgesproken maar ingeval van calamiteiten is het chauffeurscafé het aangewezen adres. Ook vandaag klopte dat noodscenario zodat we tegen half elf in vereniging ons de koffie met gebak goed lieten smaken en de zin en de onzin van de klimaatconferentie en hoe wij onze eigen energierekening ( de KwH elektriciteit en de M3 gasverbruik vlogen ons om de oren ) zelf kunnen beïnvloeden het gesprek beheerste.
Na de koffie werd een beetje in het wilde weg gereden ten noorden van de Groenendaalseweg met als resultaat dat we belandden bij de Vrijenberg, daar voor de verandering de weg overstaken en in een mooi bosgebied terecht kwamen waar we niet zo vaak komen. Uiteindelijk belandden we via “ de piloot “ in Loenen waar we het bos weer opzochten en full speed richting huis fietsen.
Wederom een mooie en gezellige tocht van een kleine 50 kilometer maar wel met de vraag waar op deze mooie, droge en winters aandoende zondagmorgen de andere Bello ’s uithingen. Het voorschot voor de GBBT 2010 aan het overmaken en het nadenken over de kamerkeuze misschien?